Video: Zeniit ja VEF pidasid Ühisliigas põnevuslahingu, mõlema klubi resultatiivseimaks kerkis ekskalevlane

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonte Harperi tabav kaugvise tõi Peterburi klubile hooaja kolmanda võidu.
Demonte Harperi tabav kaugvise tõi Peterburi klubile hooaja kolmanda võidu. Foto: vtb-league.com

Riia VEF osutas eile VTB Ühisliigas võõrsil Peterburi Zeniidile tugevat vastupanu, ent pidi lõpuks vastu võtma siiski ühepunktilise, 83:84 kaotuse.

Lätlased võitsid poolaja punktiga ja siirdusid otsustavale veerandile juba kaheksapunktilises eduseisus, ent viimasel neljandikul suutis kodumeeskond ja eeldatav favoriit Zeniit mängu tagasi tulla. 

Kohtumise saatuse otsustas selle aasta märtsis BC Kalev/Cramost Zeniiti üle meelitatud ameeriklane Demonte Harper, kes tabas minut enne matši lõppu kaugviske (lauapõrkest!) ja viis võõrustajad punktiga juhtima. See jäi ka mängu viimaseks korviks.

28-aastane Harper tõi võitjate poolel sarnaselt Kyle Kuricile ja Sergei Karasjovile 16 punkti, lisaks kogunes tagamängija arvele 6 lauapalli ja 3 korvisöötu. Ka VEF-i tulemuslikem oli ekskalevlane, sest vahetusest sekkunud Rolands Freimanis viskas 19 punkti ja hankis 10 lauapalli.

Peterburi klubi asub Ühisliigas 3 võidu ja 1 kaotusega neljandal kohal, alistamatutena püsivad jätkuvalt Moskva CSKA (4-0), Moskva oblasti Himki (3-0) ja Kaasani Unics (3-0). VEF-il on kirjas aga lisaks eilsele kaotusele ka allajäämised Himkile (-40) ja Nižni Novgorodile (-16). 

Kalev peab idaliigas hooaja kolmanda mängu täna, võõrustades kell 19.00 Permi Parmat. Kanal 12 ja Postimees.ee teevad kohtumisest otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles