Rännumehe kirev elu: Henrik Ojamaa 13 klubi üheksas erinevas riigis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa.
Henrik Ojamaa. Foto: HNK Gorica

Eesti ühe kõige kirevama klubikarjääriga jalgpallur Henrik Ojamaa sõlmis nädalavahetusel lepingu Horvaatia esiliigas mängiva Gorica meeskonnaga. 26-aastase mängumehena on ta jõudnud oma karjääris mängida juba 13 erinevas klubis. Riike, mille liigades ta mänginud, on juba kokku üheksa.

Tallinnas sündinud jalgpallur alustas meeste seas mängimist 2007. aastal, kui debüteeris Flora duubelmeeskonna rivistuses Eesti esiliigas. Samal aastal siirdus ta Derby County noorteakadeemiasse, kellega sõlmis 2009. aastal ühe aasta pikkuse profilepingu.

Ojamaal ei õnnestunud aga Inglismaa esiliigaklubis läbimurret teha ning ta laenati juba samal aastal kuuks ajaks Inglismaa tugevuselt kuuenda liiga meeskonda Stafford Rangersisse. Kuna Derby ei soovinud Ojamaaga lepingut pikendada, sai eestlasest vabaagent.

Ojamaa karjäär jätkus 2010. aastal Saksamaa esiliigaklubi Alemannia Aachenis. Ka karjäär Saksamaal möödus Ojamaal pigem duubelmeeskonna eest mängides. Esiliigas teenis ta mänguaega kõigest loetud minutid ning seda vaid ühes kohtumises. Alemannia otsustas eestlase välja laenata ning Ojamaa tegi tutvust Hollandi esiliigaga, kus ta mängis Sittardi Fortuna eest 12 mängu ning lõi ühe värava.

2011. aastal otsustas Ojamaa siirduda Soome kõrgliigasse. Ta mängis RoPSi eest 17 kohtumises ning lõi kaks väravat, kuid hooaeg ebaõnnestus - meeskond langes esiliigasse. See tähendas, et Ojamaal oli taaskord aeg edasi liikuda.

2012. aastal liitus ta Šotimaa jalgpalliklubi Motherwelliga. Tegu oli Ojamaa ühe kõige õnnestunuma klubivahetusega. Ta mängis Motherwellis kuni 2012-13 hooaja lõpuni, osales 55 kohtumises ja lõi 11 väravat.

Silmapaistvad esitused pälvisid palju tähelepanu ning Ojamaal avanes võimalus liituda Poola kõrgliiga klubi Varssavi Legiaga. Kõnekas oli ka fakt, et mängijaga sõlmiti kolme-aastane leping. Legia eest sai ta kirja 34 mängu ja kaks väravat, kuid tema aeg Poolas tähendas ka kahte laenuperioodi.

Nimelt laenati Ojamaa 2014. aasta augustis tagasi Motherwelli. Kuigi eestlasel oli 2015. aasta jaanuaris võimalik laenulepingut pikenda, otsustas ta Varssavisse naasta. Uus klubi ei lasknud end aga kaua oodata. Juba 2015. aasta veebruaris pääses ta laenulepingu alusel mängima Norra Sarpsborg 08 meeskonda. Ta mängis seal kokku 9 mängu, kuid ei löönud ühtegi väravat.

2015. aasta septembris sõlmis Ojamaa Inglismaa klubiga Swindon Towniga aastase lepingu, kuid lahkus sealt juba jaanuaris, olles klubi eest mänginud vaid 11 mängu. Tema järgmine töökoht oli Austrias Innsbrucki Wackeris.

Ka see periood jäi eestlasel lühikeseks, sest juba juunis liitus ta Hollandi kõrgliigas mängiva Go Ahead Eaglesi meeskonnaga. Ta debüteeris kõrgliigas 6. augustil 2016. aastal ning lõi oma esimese värava klubi eest juba teises liigamängus 14. augustil. Jaanuaris saadeti ta aga laenulepingu alusel tagasi Šotimaale, sedakorda Dundee meeskonda.

Ta naasis tänavu augustis Go Ahead Eaglesisse ning osapoolte kokkuleppel lõpetati tema leping. Eestlase klubiotsingud leidsid vilja eelmisel nädalal ning tema karjäär jätkub nüüd Horvaatia esiliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles