Alaealisele ujujale võistluskeelu pikkust määrates võeti arvesse mitmeid asjaolusid

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil puudub seos dopinguga vahele jäänud alaealise sportlasega.
Pildil puudub seos dopinguga vahele jäänud alaealise sportlasega. Illustratsioon: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium määras positiivse dopinguproovi andnud 16-aastasele ujujale eile kaheaastase võistluskeelu.

«Asjaolusid arvesse võttes ei määratud noorsportlasele maksimaalset ehk nelja aasta pikkust võistluskeeldu. Lõplikku otsust tehes tugineti mitmele nüansile – hinnati tema süüd ja koostöövalmidust antidopinguga, samuti oli kergendavaks asjaoluks see, et tegu on alaealisega,» põhjendas Eesti Antidopingu juhatuse liige ja kõneisik Elina Kivinukk otsust Postimehele.

«Lisaks algatasime täiendava uurimise, selgitamaks välja, kuidas keelatud ained üldse noore inimeseni jõudsid. See on ka hoiatus võimalikele dopingutarvitajatele ja dopingu tarvitamise õhutajatele – me suhtume keelatud ainetesse väga tõsiselt, karistame pettureid ning otsime üles ka need, kes noortele dopinguaineid pakuvad,» ütles Kivinukk.

Ujuja treener pole esialgu karistada saanud. «Praeguseks pole sportlaselt tulnud selgelt signaali, et ka tema treenerid oleksid keelatud ainete manustamisega seotud olnud, kuid uurimine jätkub,» lisas Kivinukk.

Anaboolsete steroidide kasutamisega vahele jäänud ujuja võistluskeeld lõpeb 2019. aasta 13. juulil.

Postimees ei avalikusta keelatud ainete kasutamisega vahele jäänud sportlase nime, sest maailma dopinguvastane koodeks taunib alaealistega seotud juhtudel nimede väljatoomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles