Vahur Kersna kirjutab Andrus Värnikust raamatut

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik ja Vahur Kersna.
Andrus Värnik ja Vahur Kersna. Foto: Janek Joab

Ajakirjanik Vahur Kersna kirjutab raamatut Eesti esimesest kergejõustiku maailmameistrist, endisest odaviskajast Andrus Värnikust.

«Mind väga huvitab saatuse teema. Kas tõesti see kõik pidigi just nii minema?» küsib Kersna, tunnistades, et põhjuseid, miks ta Värniku ette võttis, on päris mitu. «Olen siiralt kaasa elanud Andruse peadpööritavale tõusule ja sööstule põrmu. Me mõlemad oleme pärit Antslast, odavise oli nooruses ka minu lemmikala ning - Andrus helistas millegipärast just mulle!»

«Helistasin jah,» tunnistab aastaid varjus püsinud esimene eestlasest kergejõustiku maailmameister. «Aga kellele siis veel? Kersna on ju parim!»

«Vaevalt suudan ma kirjutada sedavõrd meisterlikult kui näiteks Paavo Kivine,» jääb kahe Eesti aasta edukaima raamatu autor Kersna tagasihoidlikuks. «Aga ma annan endast parima, et sünniks atraktiivne, aus, mõtlemapanev ja loodetavasti ka õpetlik raamat. Olen töötanud läbi hulgaliselt materjale, Andruse ja tema emaga mitmel korral kohtunud. Mulle teeb rõõmu, et vahepealsete aastate paksust ja vedelast taas nina pinnale vedanud mees on täna silmapaistvalt heas vormis nii füüsiliselt kui mentaalselt.»

«Teen kõvasti trenni ja olen tänulik, et hing sees,» vastab Antslas elav Eesti odarekordi omanik küsimusele, millega ta hetkel tegeleb.

Kersna ütleb, et sündiva raamatu eesmärk on äsja 40. sünnipäeva pidanud skandaalse odaviskaja tippspordi-, naiste- ja showmehe aegadele selge joon alla tõmmata. «Ehk aitab see vahefiniš avada mingid olulised uksed Andruse elu teise, küpsemasse poolde,» loodab ta. «Ehk aitab see temal leida ennast ning Eestil uuesti ka teda.»

Kuna sarnaselt oma eelmiste raamatutega tahab Kersna pakkuda hoogsat ja visuaalseltki nauditavat lugemist, siis palub ta neil, kel sahtlipõhjas mahlaseid mälestusi või fotosid Andrusest, võtta temaga ühendust aadressil www.facebooc.com/eijataelamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles