Vormel-1 sarja korraldajad plaanivad suurt muudatust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F1-sarja spordidirektor Ross Brawn.
F1-sarja spordidirektor Ross Brawn. Foto: James Moy / James Moy Photography / PA Images / Scanpix

Eelmisel nädalavahetusel Austinis arutasid vormel-1 sarja tähtsad inimesed võistluskalendri pikendamist. Kui käimasoleval hooajal sõidetakse 20 etappi, siis korraldajad võtsid jututeemaks koguni 25-etapilise hooaja.

Suurejooneline muudatus tähendaks seda, et haihtuksid reedesed vabatreeningud, mis omakorda soosiks võistkondade etappidevahelist liikumist. Kuningliku võistlussarja juhatusse kuuluva Ross Brawni arvates on säärane muudatus ebavajalik.

«Etappide arv on eluliselt oluline,» ütles Brawn väljaandele Autosport. «Pole mõtet pidada rohkem etappe, kui selle tõttu kannatab kvaliteet. Asukoht, raja tüüp ja võidusõidu suurepärane läbiviimine on tähtis,» jätkas Brawn.

Brawn nõustus, et kui reedesed vabatreeningud kõrvale jätta, oleks meeskondadel logistiliselt lihtsam, kuid sellega kaasneksid uued probleemid. «Reedesed vabatreeningud on olulised toetajatele ja ringhäälingukontsernidele. Me peame jälgima kõiki elemente, et leida parim lahendus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles