Jalgpallimuinasjutt: kaks väravat löönud nooruk tõusis Arsenali päästeingliks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saage tuttavaks: Edward Nketiah.
Saage tuttavaks: Edward Nketiah. Foto: PETER CZIBORRA/Action Images via Reuters

Jalgpalli Inglismaa liigakarikasarja kaheksandikfinaalis pääses raskustega kaheksa parema hulka Londoni Arsenal, kes alistas koduväljakul lisaaja järel esiliigaklubi Norwich City 2:1. 

Külalismeeskonna juhtvärav sündis kohtumise 34. minutil, kui James Maddisoni läbisöödu realiseeris osava tõstelöögiga väravaks Josh Murphy. See jäi avapoolaja ainsaks tabamuseks.

Londoni meeskonna päästeingliks tõusis 18-aastane Ghana päritoluga Inglismaa noortekoondislane Edward Nketiah, kes sekkus mängu 85. minutil ja kõigest 15 sekundit hiljem esimese pallipuutega mänguvahendi võrku toimetas. 

See polnud kõik. Kuna normaalaeg lõppes viigiseisul, läks kohtumine lisaajale. Võõrustajad haarasid juhtohjad lisaaja kuuendal minutil, kui teistkordselt tegi skoori Nketiah. Järelejäänud ajaga ei suutnud kumbki meeskond võrku sahistada.

Teistes samal ajal peetud kohtumistes pääsesid veerandfinaali Bournemouth, Leicester City, Manchester United ja Bristol City. Just viimase saavutust võib pidada märkimisväärseks, sest tegemist on esiliigaklubiga ja nad said koduväljakul 4:1 jagu kõrgliigas mängivast, kuid seal viimast positsiooni hoidvast Crystal Palace’ist.

Läbi raskuste pääses järgmisesse ringi Inglismaa meistrivõistluste liider Manchester City, kes vajas esiliigaklubi Wolverhampton Wanderersi alistamiseks penaltiseeriat, mille Pep Guardiola hoolealused võitsid 4:1. City kangelaseks tõusis väravavaht Claudio Bravo, kes tõrjus kaks lööki.

Tulemused:

  • Arsenal – Norwich 2:1
  • Bournemouth – Middlesbrough 3:1
  • Bristol – Crystal Palace 4:1
  • Leicester – Leeds 3:1
  • Swanesa – Manchester United 0:2
  • Manchester City – Wolverhampton 0:0 (penaltiseeria 4:1)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles