Blogi ja galerii Sarajevost: Bosnia käsipallurid panid Eesti paika

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste käsipallikoondis alustas 2019. aasta MMi valikturniiri, kui Sarajevos oldi vastamisi Bosnia ja Hertsegoviina koondisega. Võõrustajad saavutasid kindla 31:24 (18:10) võidu.

Eesti ei juhtinud kohtumist mitte kordagi. Kui Bosnia 4:0 algedu suudeti paaril puhul minimaalseks kahandada, siis seisult 5:6 lükkasid võõrustajad sisse kõrgema käigu ja spurtisid juhtima 10:6 ja 13:7 ning võitsid poolaja 18:10. Teisel poolajal vähendas Eesti kaotusseisu korraks neljale väravale, aga tõeliselt ohtlikuks ei saadud Bosniale kordagi.

Eesti kasuks viskas Martin Johannson 5, Mait Patrail ja Dener Jaanimaa 4, Henri Sillaste 3, Mikk Pinnonen ja Andris Celmins 2 ning Kristo Voika, Jürgen Rooba, Karl Toom ja Kristjan Muuga 1 värava. Bosnia edukaimad oli Vladimir Vranjes 8 ja Marko Panic 7 tabamusega.

Korduskohtumine peetakse laupäeval Kalevi spordihallis.

BLOGI

ENNE MÄNGU

Eesti meeskond läheb valiksarjale heas seisus, sest kui eelmistel aastatel on mõni liider alati vigastatud olnud, siis seekord on kõik parimad pojad rivis. Ka maailma tugevaimas ehk Saksamaa Bundesligas säravad Dener Jaanimaa ja Mait Patrail. «Kõik on terved, klubides saadakse korralikult mänguaega ja tehakse skoori. Arvan, et võime olla suhteliselt enesekindlad,» lausus Jaanimaa.

Kas see tähendab, et julgeme alagrupis, kus koos meiega on Bosnia ja Hertsegoviina ning Šveits ja pääsu play-off’i tagab vaid kaheringilise turniiri võitja, seada kõige kõrgema eesmärgi?

«Iga sportlane läheb alati võitma. Loomulikult unistame edasipääsust. Aga ma pean tähtsamaks, et keskendume sooritusele: kuidas saada kooslusest maksimum kätte, tekitada tõeline meeskonnavaim, hoida ära vastase lihtsad teise laine kiirrünnakud,» vastas meeskonna peatreener Rein Suvi. «Kui teeme head mängud, aga keegi on parem, siis… Rahuloluks pole sel juhul kindlasti põhjust, aga vahel tuleb osata ka realist olla.»

Bosnia ja Hertsegoviinaga kohtutakse uuesti laupäeval Kalevi spordihallis. Šveitsiga ollakse vastamisi jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles