Soome vormelilegend saab Verstappeni fännidelt tapmisähvardusi (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen USA GP finišis juubeldamas - enne seda, kui ta sai teada, et teda ootab karistus ning ta kukub poodiumikohalt välja.
Max Verstappen USA GP finišis juubeldamas - enne seda, kui ta sai teada, et teda ootab karistus ning ta kukub poodiumikohalt välja. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

USA GP-l kohtunikuna ametis olnud Mika Salo sõnas kodumaa meediale, et saab tapmisähvardusi. Nimelt otsustasid kohtunikud karistada sõidu lõppfaasis Kimi Räikkönenist mööda sõitnud Max Verstappeni, kuna hollandalase Red Bulli vormel väljus kurvis kõigi nelja rattaga rajapiiridest.

«See oli karistuse koht. Reeglid on reeglid. On must-valgelt kirjas, et kui sõitja saab ebaausat kasu, peab ta saama selle eest karistada. Max oli Kimi taga, aga pärast kurvi, tänu saadud eelisele Ferrarist ees. Olukord on ilmselge,» rääkis Salo olukorrast, mis on viimasel nädalal vormelimaailma pinevil hoidnud.

Salo sõnul on talle pahaks pandud, et ta soosis olukorras rahvuskaaslast Räikköneni ja enda kunagist meeskonda Ferrarit. «Aga kõik on juba unustanud, et ma andsin Belgias Räikkönenile tunduvalt karmima karistuse,» rõhutas Salo. Toona sai Ferrari mees kollaste lippude eiramise eest kümnesekundilise seisa-sõida karistuse.

«Ma olen saanud tapmisähvardusi, peamiselt Hollandist. Et minu Wikipedia sissekannet muudeti, oli lõbus nali, aga ähvardusi minu või teiste kohtunike aadressil ei tohiks taluda,» nentis Salo. Soomlane rõhutas, et isegi Max Verstappeni isa ja Salo endine tiimikaaslane Jos Verstappen on pärast hetkeemotsiooni lahtumist tunnistanud, et poeg sai karistada asja eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles