Postimees Sarajevos: Eesti ei olnud Patraili personaalseks valvamiseks valmis

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail (vasakul) ja mängujuht Mikk Pinnonen Sarajevos plaani pidamas.
Mait Patrail (vasakul) ja mängujuht Mikk Pinnonen Sarajevos plaani pidamas. Foto: Tairo Lutter

Eesti käsipallikoondislased pidid tõdema, et MM-valiksarja 24:31 kaotuse Bosnia ja Hertsegoviinas tingisid eelkõige enda lihtsad eksimused.

«Igalt poolt jäi natuke puudu. Algul olime hädas rünnakuga, siis tulime mängu tagasi, aga tegime kohe otsa lubamatult palju lihtvigu. Niimoodi ei ole võõrsil võimalik Bosnia-sugust meeskonda võita. Tõsine mõttekoht tervele meeskonnale,» lausus Mait Patrail.

Bosnia otsustas teda personaalselt katta ning Patrail tunnistas, et Eesti meeskond ei olnud sääraseks käiguks valmis. «Tänapäeva käsipallis ei kasutata seda enam peaaegu üldse. Tuleb tõdeda, et me ei harjutanud seda ka treeningutel, üllatusime ega langetanud kõige targemaid otsuseid. Kui üks mees võetakse kinni, tekib teistele rohkem ruumi – neid olukordi tuleb osata targemalt lahendada,» mõtiskles üks meie kahest Saksamaa Bundesliga profist.

Suvi: Bosnia on kodus täiesti võidetav

«Tegime küll korraliku teise poolaja, aga ei saa kuidagi salata: Bosnia võttis kindla ja teenitud võidu. Kaotada on niikuinii halb, aga eriti kahju, et lõpus vahe jälle nii suureks lasime,» kahetses Eesti meeskonna peatreener Rein Suvi.

«Kui lased poolajaga endale visata 18 väravat, on raske võidust unistada,» jätkas ka, kuid keeldus liigselt võimendama fakti, et pärast vaheaega sekkunud väravavaht Rasmus Ots tegi alustanud Eston Varuskist oluliselt parema partii. «Kui väljakumängijad lubavad vastasel teha järjest kiirrünnakuid, on väravavahil väga keeruline midagi päästa. Meie aga pidime esimesel poolajal enamasti palli mängu panema võrgust – nii ei saagi kiirrünnakuid tulla.»

Kui tahta jätkuvalt edasipääsust mõelda, ei ole laupäevases kodumängus võidust muud võimalust. «Teisel poolajal leidsime juba joonemängija üles, kaitse toimis ja saime kiirrünnakuid. Kui suudame samamoodi mängida, on Bosniat täiesti võimalik võita – usun seda väga kindlalt,» säilitas Suvi lootuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles