Postimees Walesis: Ott Tänak selgitas, miks on Walesi ralli sedavõrd legendaarne

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Walesi ralli testikatsel kolmandat aega näidanud MM-sarja teine mees Ott Tänak ütles pärast nelja läbimist, et polnud küll alguses auto käitumisega rahul, kuid suutis seda lõpuks veidi parandada.

«Kohe esimene sõit võib-olla päris rahul auto käitumisega polnud, üritasime natuke parandada. Tegime kolm sõitu veel, tundus okei,» ütles Tänak ning lisas, et teeolud polnud kindlasti mitte tavalised.

Kuna meeskonnad arendavad autot pidevalt ning iga ralli nõuab erinevat lähenemist, on vahepeal ideaalse seadistuse leidmine keerulisem. «Kuna meil eelmisest aastat infot pole, siis kõik on uus ja eks testis ikkagi sõidad päev läbi ühte teed, siis on erinevaid olusid keeruline leida. Tänane shakedown oli teistsugune kui testimisel nägime. Seega oli see hea, et me nägime teistsuguseid olusid,» sõnas Tänak.

Eestlane ei oska veel kindlalt välja tuua, mis muutub rallil võtmekohaks. Ta teab vaid seda, et Walesis tuleb kogu aeg kiire olla. «Stardikoht on Sebastienil parem, meie oleme teisena. Võib-olla on kõige suurem võimalus esimesel ringil mingi vahe teha, teisel ringil on olud juba stabiilsemad ja siis on kõigil samad need. Loodetavasti on hommikul hea pidamine, siis vaatame, mis teha annab,» spekuleeris Tänak.

Küsimusele, miks Walesi ralli eriline on, vastas eestlane: «Ta on kindlasti legendaarne, siin on eluaeg rallit sõidetud. Inglismaa on ikkagi koht, kus ralli alguse sai. Igale teisele rallile minnes tead, et võid ilma korral saada keerulisi olusid, aga siin on alati teada, et midagi head loota pole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles