Elav arutelu Itaalias: kas heas hoos Balotelli peaks üle aastate taas koondisse pääsema?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Balotelli ootab õhinal koondisekutset.
Mario Balotelli ootab õhinal koondisekutset. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Itaalia läbi aegade andekamate, ent samal ajal ka vastuolulisemate jalgpallurite hulka kuuluv Mario Balotelli on üle pika aja kerkinud rahvuskoondise vaatevälja.

27-aastane ründaja, kes siirdus suvel Liverpoolist tasuta Nice'i, on löönud Prantsusmaal erinevates sarjades 11 mänguga 8 väravat.

Mitmete Itaalia väljaannete hinnangul peaks Balotelli tänu oma viimaste kuude esitustele teenima igal juhul peatreener Gian Piero Venturalt koondisekutse.

«Kui peatreener soovib mulle helistada, siis oleksin valmis koondist aitama,» sõnas Balotelli Nice Matin'ile. Viimati esindas ta oma sünnimaad enne Liverpooli siirdumist ehk kolm aastat tagasi.

«Peagi tulevad taas koondisemängud ning Mariol on ainult üks eesmärk - olla seal väljakul,» paljastas Balotelli meeskonnakaaslane Christophe Jallet. 

Itaalial ei seisa novembris ees sugugi vähetähtsad mängud. Vastupidi, MM-valikturniiri oodatuimas play-off'i paaris kohtutakse kahel korral Rootsiga, selgitamaks, kumb meeskond pääseb järgmisel suvel Venemaal toimuvale finaalturniirile.

Ventura on seni Balotelli-teemast rääkides küllalt kergelt pääsenud. Viimaste koondisemängude eel põhjendas ta kuulsa ründaja väljajätmist nii: «Balotelli puhul ei lähtu me löödud väravatest. Probleem on tema puhul mujal kui jalgpallis. Probleem on kogu ülejäänud Balotellis.»

Balotelli on löönud tänaseks aga värava juba nii Monaco kui Marsseille' vastu ning juhul, kui ta säraks ka reedeses mängus Prantsusmaa suurima klubi Pariisi Saint-Germainiga, oleks koondise juhendajal juba väga keeruline põhjendada tema valikust väljajätmist. 

«Mind ärritab kõige rohkem kriitika mu isikliku elu pihta,» vastas Balotelli toona peatreeneri väljaütlemisele. «Me räägime jalgpallist. Mul pole selle vastu midagi, et pean minema esmaspäeval treeneri jutule, kui olen nädalavahetusel kehvasti mänginud. Kuulaksin meeleldi, mida peaksin teisiti või paremini tegema.»

Itaalia koondisel paistab Balotellit hetkel ka tõesti väga vaja olevat, sest meeskonna uus ründetäht, 23-aastane Torino mängija Andrea Belotti on vigastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles