Walesi rallil meenutatakse traagiliselt hukkunud Šoti legendi

Merili Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin McRae hukkumisest sai tänavu kümme aastat.
Colin McRae hukkumisest sai tänavu kümme aastat. Foto: /imago/rallyeproducts/Scanpix

Eelmisel nädalavahetusel kogunesid paljud rallipiloodid San Marinosse, kus mälestati kümme aastat tagasi helikopteriõnnetuses hukkunud Colin McRaed. 1995. aasta maailmameister ning kaks aastat hiljem Walesi ralli võitnud McRae Citroën Xsara WRC-le pani uuesti hääled sisse ka viimati Kataloonia rallil võidutsenud Kris Meeke, kes pühendab selle nädalavahetuse sõidud just Šotimaa rallilegendile.

«Olin 16-aastane, kogusin raha, et näha teda Kataloonia rallil sõitmas. Olin siis alustanud oma inseneritööd M-Sportis, aga tahtsin saada sõitjaks. Minu esimene hooaeg ei läinud just roosiliselt, aga Colin pani mind tähele ja võttis mind oma tiiva alla. Ta aitas mul areneda. Isegi praegu võin öelda, et ta on inimene, kellest olen võlutud,» rääkis Meeke.

Walesi rallit väisab ka McRae waleslasest kaardilugeja Nicky Grist, kes kummalisel kombel ei ennusta võitu mitte kaasmaalasele Elfyn Evansile, vaid hoopis Ott Tänakule.

«Usun, et Tänak võidab. Ta oli eelmisel aastal väga kiire ning ta on sel aastal juba nii palju ära teinud. Ilm on enam-vähem kuiv ning mõned vihmapritsmed ei muuda eriti midagi. See tähendab, et trumbid on Michelini rehvidega sõitvate ekipaažide käes. Mina paneksin raha Ott Tänaku peale,» sõnas Grist WRC-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles