Supermatš Kanepi vs Kontaveit! Kellel on duellis eelis?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit Foto: Sander Ilvest

Tennisekommentaator Margus Uba toonitab mitu korda, et ei oska Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi duellis kummalegi eelist anda. «Tahaks loota, et tuleb tasavägine mäng ja sportlik põnevus püsib võimalikult kaua. Väga raske on ühele või teisele poolele võitu ennustada, sest nad on üsna sarnase stiiliga mängijad. See võib küll olla näidismäng, kuid ikkagi psühholoogiliselt väljakutsuv duell,» sõnab Uba.

Küll aga on ta kindel, et ehkki tegu on meelelahutusliku kohtumisega, lööb platsil välja tennisistide võidujanu. «Mõlemad on nii tulise võitlejahingega, et isegi kui nad veel väljakule astudes seda šõumänguna võtavad, siis küll mängu käigus tahtmine ja sportlik viha kasvavad. Hästi suur osa on siin ka publikul, kui saalis on mõnus atmosfäär, kütab seegi kirgi üles.»

Kumb on vaimselt tugevam? «Kaia «ärakukkumised» karjääri jooksul on meedia poolt tugevalt ülevõimendatud. Kui spekuleerida, siis praegusel ajahetkel on tabelis kõrgemal kohal oleval Anetil ehk natuke raskem. Tema võidukohustus on suurem, samas kui kogenum Kaia tuleb kindlasti väljakule päris mõnusa ja vaba olekuga,» arutleb Uba.

Lõppkokkuvõttes siiski võrdsete duell? Uba võtab hetkelise mõttepausi. «Et noorem ja edetabelis kõrgemal kohal olev tütarlaps minu sõnadest veidi sportlikku viha juurde saaks, siis ütlen, et 60-40 Kaiale!» naerab ta lõpuks.

Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit kohtuvad 21. novembril Saku Suurhallis, piletid tulevad müüki 31. oktoobril.

Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi lähevad 21. novembril kauaoodatud matšis vastamisi.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi lähevad 21. novembril kauaoodatud matšis vastamisi. Foto: Pm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles