Kohtunikku idioodiks ja mongoliks nimetanud Verstappen võttis sõnad tagasi (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: Moises Castillo/AP/Scanpix

Vormelitäht Max Verstappen vabandas sotsiaalmeedias oma keelekasutuse pärast eelmisel nädalavahetusel peetud USA etapi järel. Hollandlane möödus seal viimasel ringil Kimi Räikkönenist ja lõpetas kolmandana, kuid taandati kohtunike otsusega uuesti neljandaks, sest ta rikkus möödasõitu sooritades reegleid.

Pahane Verstappen kuulutas seepeale, et niisugused otsused «tapavad spordiala» ning kasutas ühe kohtuniku kohta väljendeid «idioot» ja «mongol». Tõenäoliselt pidas Verstappen silmas Garry Connellyt, kes kuulus kohtunike hulka ka eelmise aasat Mehhiko etapil, kus Verstappen sai karistada samasuguse reegliterikkumise eest.

Sel nädalavahetusel peetava Mehhiko etapi eel nentis hollandlane, et oleks võinud «kasutada teistsuguseid sõnu». Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) võidusõidudirektor Charlie Whiting leidis aga, et oleks kena, kui Verstappen oma väljaütlemiste eest vabandaks. Whiting tõi hollandlasele eeskujuks Sebastian Vettelit, kes sõimas samuti eelmisel hooajal Mehhiko etapi ajal raadiosides Whitingit vängete sõnadega, kuid vabandas pärast nende eest korduvalt.

Nüüd teataski Verstappen Instagramis, et vabandab veel kord, märkides, et on seda FIA pressikonverentsil tegelikult juba teinud. «Ütlesin need sõnad välja hetkeemotsioonide ajel. Tean, et need olid kohatud ega olnud suunatud konkreetse isiku pihta. Kindlasti ei tahtnud ma kedagi solvata. Loodetavasti saame selle nüüd selja taha jätta ja keskenduda eesootavale etapile,» kirjutas Verstappen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles