Taaramäe jätab kehva hooaja põhjustanud terviseprobleemi saladuseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: LaPresse/Belen Sivori/LaPresse

Tulevast aastast Prantsusmaa profikubi Direct Energiega liituv Rein Taaramäe võttis oma viimase hooaja Katjuša Alpecinis kokku järgnevalt: «Polnud just parim aasta, aga mitte ka kõige hullem.»

Taaramäe sõnul oli tema kehva hooaja taga terviseprobleem. «Jätan probleemi täpse nimetuse saladuseks, kuid probleemi alge on tänaseks teada ja tulevikus ei tohiks sarnaseid jamasid tekkida,» kirjutas ta oma Facebooki lehel.

Eestlane alustas tänavust hooaega veebruari alguses ning lõpetas läinud teisipäeval. Kokku väntas ta hooaja jooksul üle 34 000 kilomeetri, mis tähistab hooaja lõikes ka tema uut rekordit. «Siinjuures ei saaks öelda, et toss väljas oleks, pigem vastupidi. 93 starti on ka number, milleni ma vist varasemalt jõudnud pole.»

Oma viimase võistlusstardi tegi Taaramäe Katjuša-Alpecini värvides kõrgetasemelisel mitmepäevasõidul Hiinas, kus jagas kaheksandat kohta. «Viimati olin sama kategooriaga sõidul esikümnes 2010. aasta Kataloonia velotuuril. Tegelikult olnuks vormi enamaks ja oleksin võinud taas poodiumil lõpetada. Tundsin end kogu Hiina tuuri ajal ülimalt hästi ja ka vatid näitasid tippvormi numbreid, kuid saatus tahtis, et teisiti läheks,» avaldas eestlane.

«Öö enne kuninglikku ja raskeimat etappi, mis lõppes 3-kilomeetrise tõusu otsas, jäi uni lühikeseks. Magasin kõigest kaks tundi. Saabusime Hiina päev enne võidusõitu ja enne esimesi etappe oli juba selline linnuuni, kus ärkasin öösiti korduvalt. Kuid just öö vastu neljandat etappi passisin täitsa unetult ja lugesin raamatut,» kirjeldas Taaramäe uneprobleeme.

Nüüd kavatseb Taaramäe pikast hooajast taastuda. «Võtan mõnda aega vabalt. Uue klubi esimene laager toimub detsembri algul Guadalupel. Võimalik, et stardin ka cyclocrossi etappidel Narvas ja Tallinnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles