Mäkinen lubab, et Latvala ja Tänak saavad võrdsed masinad

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: Toyota

Kui Ott Tänak liitub tulevast hooajast Toyota WRC-tiimiga, saab ta võidu kihutada täpselt samadel tingimustel kui meeskonna praegune esisõitja Jari-Matti Latvala, lubas tiimiboss Tommi Mäkinen ajakirjale Rally Sport antud usutluses.

«Ma olen meeskonnale teada andnud meie eesmärgi: anda endast parim, et kõigil meie sõitjatel oleks parimad võimalikud autod. Teeme kõik, mis meie võimuses, nende kõigi nimel. Nii et ma ütleks, et käitume kõigi meestega ühtemoodi, et võtta tulemustest maksimumi,» rääkis Mäkinen, et tema nägemuses ei ole vahet, kas autos istub Tänak, Latvala või Esapekka Lappi – see peab ikka olema parim. «Ma arvan, et Ott hakkab meie autot roolima millalgi detsembris – kas Monte Carlo või võib-olla Rootsi ralli eelsel testil.»

Kuigi Tänak on tänavu MM-sarja naasnud Toyota esimene mitte-soomlasest piloot, rõhutab tiimiboss, et tegu pole millegi erakordsega: «Meil on juba praegugi meeskonnas päris mitu eestlast ja mõned meie pisemad projektid toimuvad samuti Eestis. Aga mis puutub Otti, siis ma tahtsin juba tänavu teda meie autosse, aga tal oli kehtiv leping M-Sportiga. 2018 oli esimene võimalus lepingust rääkida.»

Mäkinen rääkis ka, millised plaanid on meeskonna järgmise aasta Yaris WRC võistlusmasina arenduseks: auto esiotsa aerodünaamilised elemendid disainitakse ümber, et parandada jahutust ning esipõrkeraud lüüakse kaheks erinevaks jupiks, et viga saamise puhul tuleb välja vahetada väiksem detail - see säästab nii teenindusaega kui ka raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles