Metsik torm rikkus mäesuusatamise MK-sarja avavõistluse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söldeni MK-etapp jäeti ära.
Söldeni MK-etapp jäeti ära. Foto: Gabriele Facciotti/AP/Scanpix

Mäesuusahooaja meeste avavõistlus, Söldenis kavas olnud suurslaalom tuli ära jätta, sest ilm pööras tormiks.

Pitztaleri ilmajaam mõõtis tormituulte kiiruseks ajuti kuni 120 km/h ja kuna ilmaennustus lubas, et seis läheb päeva jooksul pigem hullemaks, langetas võistluste žürii kiire otsuse – mehi rajale ei lubata, sest olud on liialt ohtlikud. Ilmaennustus pidaski paika ja keskpäevaks tuli kogu Rettenbachi liustiku piirkond evakueerida.

Tugev torm on haaranud enda võimusesse suurema osa Kesk-Euroopast ja murdnud Austrias hulgaliselt puid, Tšehhis on marutuulte tagajärjel kahjuks ka hukkunuid. «Kohalikud võimud, korraldajad ja žürii kogunesid hommikul kell 5.30. Esmalt otsustasime lõpliku otsuse kella 6.45 peale edasi lükata, aga miski ei muutunud. Kuna turvalisus on meile esmatähtis, polnud meil muud valikut kui võistlus ära jätta,» lausus FISi võistlusdirektor Markus Waldner.

Vastavalt MK-sarja reeglitele ei kuulu avaetapi ärajäämise korral võistlus uuesti korraldamisele, seega jääb tänavu MK-sarjas üks meeste suurslaalom lihtsalt sõitmata. Järgmine MK-etapp peetakse novembris, kui 11. ja 12. kuupäeval on Soomes Levis kavas naiste ja meeste slaalom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles