Eesti epeemeeskond lõpetas Berni MK-etapi 9. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Igor Tšikinjov (vasakult), Peeter Turnau, Jüri Salm ja Sten Priinits.
Peatreener Igor Tšikinjov (vasakult), Peeter Turnau, Jüri Salm ja Sten Priinits. Foto: Augusto Bizzi

Eesti epeemeeskond (Sten Priinits, Jüri Salm ja Peeter Turnau) sai Bernis peetud MK-etapil 9. koha. 32 parema seas alistas Eesti torgetega 45:31 Hongkongi, kuid seejärel tuli vastu võtta 36:41 kaotus Rio de Janeiro olümpiahõbedalt Itaalialt.

Kohamatšides alistati esmalt Iisrael 42:41, seejärel 45:40 Saksamaa ja otsustavas kohtumises Ungari 44:38. Kohtumises Iisraeli vastu suutis ankrumees Priinits tuua Eesti välja kuuetorkelisest kaotuseisust ja lisaajal otsustava torke sooritada. Kokku osales 28 riiki.

Individuaalturniiril Eesti meesvehklejatel põhiturniirile murda ei õnnestunud. Turnau (alagrupis 4 võitu ja 2 kaotust) võitis play-off-ringis USA vehklejat James Kaulli 15:13, kuid kaotas siis Venemaa esindajale Alan Fardzinovile 10:11. Salm (alagrupis 4 võitu ja 2 kaotust) võitis esmalt poolakat Jan Sobieckit 15:10, kuid kaotas siis jaapanlasele Keisuke Sakamotole 9:15. Priinits (alagrupis 5 võitu ja 1 kaotus) kaotas napilt 7:8 Lõuna-Korea vehklejale Sung Ho Anile. Lõpuks sai Turnau 79., Salm 84. ja Priinits 103. koha. Kokku osales individuaalturniiril 252 vehklejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles