Raul Jeets: Tänaku ja Järveoja teekond rallimaailma tipus alles algab

Merili Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets ja Kuldar Sikk
Raul Jeets ja Kuldar Sikk Foto: Merili Luuk

Autoralli MM-etapil Walesis üldkokkuvõttes koos kaardilugeja Kuldar Sikuga 28. koha saanud Raul Jeets tunnistas pärast lõpetamist, et tegu oli kindlasti tema karjääri raskeima ralliga.

«Peab tunnistama, et väga raske oli. Erinevad tingimused, vihmased teeolud, erinevad teekatted ja eriti muidugi eileõhtune pimedas sõitmine. Nullnähtavuse, vihma ja muidugi pimedusega – ma poleks ette kujutanudki, et autoga saab sellistes tingimustes sõita,» sõnas Jeets.

Kuiads tema tuledega hakkama sai? «Saan väga hästi Otist aru nüüd ise seda kõike läbiteinuna. Erinevad tuled maha, tuled peale – midagi ei aita. Kasutad kõiki võimalusi. Ott saab kindlasti paremini hakkama selliste oludega kui meie, aga ega seal head lahendust polegi. Kui sa mitte midagi ei näe... olgu, sul on ikka legend abiks, aga ega ikka ei näe,» tõdes Jeets.

Kuidas legendiprobleem lahenes? «Esimestest katsetest oli aru saada, et legend oli meil liiga optimistlik tehtud. Teekate vaheldus liiga kiiresti, seda kirjeldada ei osanud, ning olime ikka väga suures segaduses. Endale sobivat head hoogu ei saanudki leida. Meil küll lõpus polnud riske vaja võtta, aga sõitsime hea hooga ning saime ise sportliku naudingu kätte,» nentis Jeets.

Kas ta tuleks Walesi rallile tagasi? «Kui toetajaid leida ning  aega ja võimalusi on, siis ikka. Rasked väljakutsed on mulle kogu aeg meeldinud ja peab ütlema, et suur tänu toetajatele, kes on mind sel teel aidanud.»

Mida arvab Jeets Eesti ralliajaloo tegemisest, millega Tänak-Järveoja Walesis hakkama said? «Kogu Oti ja Martini edu on suur hetk Eesti autospordile. See, et nad täna ei võitnud individuaalset MM-tiitlit, pole probleem. See on alles algus,» uskus Jeets. «Olles nüüd ise lühikese perioodi jooksul kolm MM-rallit kaasa teinud, oskan ma seda palju rohkem hinnata. Võin kõigile kinnitada, et tegu on raske, keerulise ja äärmiselt paljunõudva spordialaga. Peame väga uhked olema, et meil on Ott ja Martin olemas ning nende teod on alles alguses!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles