Videod: Leedu legendi poeg vedas klubi võidule, finalistid kaotasid taas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domantas Sabonis kogub NBAs tuult tiibadesse.
Domantas Sabonis kogub NBAs tuult tiibadesse. Foto: Brian Spurlock/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA tegi läinud ööl elu parima mängu Leedu legendi Arvydas Sabonise poeg Domantas, tüürides Indiana Pacersi 97:94 võiduni San Antonio Spursi üle.

Sabonise arvele jäi 22 punkti, mis märgib teist aastat NBAs mängivad noormehe isiklikku punktirekordit. Lisaks võttis Sabonis 12 lauapalli ja andis kaks korvisöötu. Victor Oladipo viskas 23 punkti, Bojan Bogdanovic lisas 15 punkti. Spurs juhtis veel kümme sekundit enne lõppu punktiga, ent siis tabas Oladipo kolmese ning Spursi parimana 26 punkti toonud LaMarcus Aldridge'i möödaviske järel vormistas Cory Joseph vabavisetest lõppskoori.

Järjekordselt pidid vastase paremust tunnistama mõlemad kevadised finalistid. Tiitlikaitsja Golden State Warriors sai nelja võidu kõrvale juba kolmanda kaotuse, jäädes kodusaalis 107:115 alla Detroit Pistonsile. Külaliste parimateks kerkisid 23 punkti visanud Avery Bradley ja 22 punkti toonud Reggie Jackson, nii Tobias Harris kui ka Ish Smith lisasid 16 punkti. Warriorsile tõi suur kolmik ehk Stephen Curry, Kevin Durant ja Klay Thompson vastavalt 27, 28 ja 29 punkti, kuid kaaslased toetasid neid vaid 23 punktiga.

Veel üllatuslikum oli Cleveland Cavaliersi kindel 95:114 allajäämine kodus New York Knicksile. Hooaega kolme kaotusega alustanud, ent kaks viimast mängu järjest võitnud Knicksi särgis säras taas lätlane Kristaps Porzingis, kelle arvele jäi 32 punkti ja 12 lauapalli. Porzingis on sel hooajal viiest kohtumisest neljas visanud 30 punkti või rohkem.

Lätlane polnud aga Knicksi suurim korvikütt, sest Tim Hardaway Jr. vedas meeskonna võidule 34 visatud punkti ja kaheksa korvisööduga. Enes Kanter lisas 18 punkti ja võttis 12 lauapalli. Cavsile tõi Kevin Love 22 ja LeBron James 16 punkti, ent kahe peale tabati väljakult 30 viskest vaid 12. Cavaliers on seitsmest senipeetud mängust kaotanud juba neli.

Teised tulemused:

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 106:117

Brooklyn Nets - Denver Nuggets 111:124

Charlotte Hornets - Orlando Magic 120:113

Sacramento Kings - Washington Wizards 83:110

Tabeliseis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles