Vormelitiim sai uueks hooajaks sõitjad paika

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Gasly (vasakul) ja Brendon Hartley.
Pierre Gasly (vasakul) ja Brendon Hartley. Foto: Peter Fox/AFP/Scanpix

Toro Rosso vormel 1 võistkonnas sõidavad järgmisel hooajal ülisuure tõenäosusega samad mehed, kes istusid roolis ka eile peetud Mehhiko etapil – Pierre Gasly ja Brendon Hartley.

«On äärmiselt tõenäoline, et tegu on meie 2018. aasta sõitjateduoga,» lausus tiimipealik Franz Tost. Toro Rosso on viimastel etappidel proovinud hulgaliselt sõitjaid, sest Jaapanis istusid nende autode roolis Gasly ja Carlos Sainz Jr, Austinis aga Daniil Kvjat ja Hartley. Sainz siirdub uueks hooajaks Renault’ ridadesse ja koliski juba viimasteks tänavusteks etappideks nende autole, Kvjatile aga praeguse seisuga sarjas enam sõitjakohta ei paista.

Gasly on tänaseks saanud sõita kolmel vormel 1 etapil, seitse aastat tagasi Red Bulli noote sõitjate programmist minema saadetud Hartley kahel. «Mul on väga hea meele, et saime Brendoni tagasi võtta. Kui anname talle hea auto, on ta võimeline sõitma väga kõrgetele kohtadele,» kiitis Tost 27-aastast uusmeremaalast, kes keskendus vahepeal sportautode MM-sarjale ning tuli 2015. aastal maailmameistriks. Tänavu võitis Hartley ka Le Mansi 24 tunni sõidu.

Toro Rossost on aastate jooksul sirgunud hulk sõitjaid, kes on tõusnud Red Bulli võistkonna täheks. Niisuguse tee on läbi käinud nii Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo kui ka Max Verstappen. Samas on Kvjati näitel võimalik sel teel ka põruda. Tasub märkida, et talendikas Sainz on uuest hooajast Renault’s kõigest «laenul» ehk edu korral võib Red Bull ta enda ridadesse tagasi tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles