Jooksulegend loobus dopingusüüdistusega treeneri teenetest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galen Rupp, Alberto Salazar ja Mo Farah.
Galen Rupp, Alberto Salazar ja Mo Farah. Foto: Martin Rickett/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Kergejõustiku elav legend Mo Farah otsustas lõpetada koostöö treener Alberto Salazariga, kes on USA antidopinguagentuuri uurimise all seoses väidetava hoolealustele keelatud ainete manustamisega.

Salazar on USAs uurimise all, sest mitmed tema endised õpilased ja kolleegid on väitnud, et mees eiras räigelt antidopingureegleid. Näiteks Farahi treeningpartner Galen Rupp olevat vaid 16-aastasena saanud Salazarilt testosteroonisüste. Treener ise on kõiki süüdistusi eitanud.

Farah tõrjub Suurbritannia meedias väiteid, nagu oleks ta just Salazariga kaasas käiva halva maine tõttu 2011. aastal alanud koostöö lõpetanud. «See olukord on kestnud juba kaks aastat. Kui oleksin selle pärast lahkunud, oleksin seda juba teinud,» sõnas neljakordne olümpiavõitja.

Tegelik treenerist lahkumineku põhjus on Farahi sõnul palju proosalisem: jooksja ei soovi enam veeta nõnda palju aega USAs asuvas treeningbaasis. «Ma lahkun seetõttu, et kolin koos perega tagasi Londonisse. Soovin, et lapsed kasvaksid üles Suurbritannias.»

Farah lõpetas sellesuviste maailmameistrivõistlustega staadionijooksukarjääri ning keskendub edaspidi maratonidele. Mehe uueks treeneriks saab Paula Radcliffe’i juhendaja ja abikaasa Gary Lough.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles