Porzingis juba MVP-ks? Klubikaaslased kiidavad lätlast taevani

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis
Kristaps Porzingis Foto: Frank Franklin II/AP

New York Knicksi korvpalliklubi suurimaks täheks on kerkinud 2017. aasta sügisel vaieldamatult Kristaps Porzingis, kes viis möödunudöises võidumängus Denver Nuggetsi üle oma NBA punktirekordi 38-ni. Kodumeeskonna poolehoidjad skandeerisid mängu vältel järjekindlalt "MVP, MVP, MVP", viidates sellele, et Baltimaadest pärit nooruk on kerkinud nende silmis juba kogu liiga parimaks mängijaks.

USA meedia kirjutab üksmeelselt, et Porzingise hooaja alguse esitused pole olnud juhuslikud, vaid tõestavad tema tegelikku taset. 22-aastasest lätlasest sai möödunud ööl esimene Knicksi mängija ajaloos, kes ületanud hooaja kuue esimese mängu jooksul viiel korral 30 punkti piiri. 

Ka meeskonnakaaslased ei hoia Porzingise kiitmisega end tagasi. «Ta on muidugi veel väga noor, aga näiteks Derrick Rose pälvis MVP-tiitli, kui oli 23-aastane. Olen kindel, et Kristaps pretendeerib sel hooajal liiga parima mängija tiitlile,» sõnas Porzingise eesliini-partner Enes Kanter.

Porzingise mäng on muutunud aja jooksul üha mitmekülgsemaks ja stabiilsemaks. Oma meeletu kasvu (221 cm!) kohta on ta äärmiselt liikuv ja osav, tekitades vastastele pahandust nii korvi all kui ka kolmepunktijoone taga. Keskmise punktisaagi 29,3-ga hoiab lätlane hetkel liigas Giannis Antetokounmpo ja DeMarcus Cousinsi järel suisa kolmandat kohta.

«Kuulge, ta on 221-sentimeetrine. Öelge mulle, mida on sellise venna vastu võimalik üldse teha?» küsib Knicksi tagamängija Tim Hardaway Jr. tunnustavalt. «Ta suudab sellise pikkuse juures suurepäraselt palli käsitleda ja murda läbi nagu ääremängija. Sa ei saa... Mul tuleb sõnadest puudu... Sa ei saa tõesti suurt midagi tema vastu teha. Meie, võistkonnakaaslased, toimetame palli temani nii kaua, kui ta suudab taolisi esitusi jätkata. On äärmiselt meeldiv teda vaadata ja temaga samal ajal väljakul viibida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles