Kõrge lend viis venelase aastaga Eesti liigast Venemaa tippu ja koondisesse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Mirantšuk (paremal) koos kaksikvend Aleksei ja Jeffersoni Farfaniga laupäevases 3:0 võidumängus Peterburi Zenidi üle.
Anton Mirantšuk (paremal) koos kaksikvend Aleksei ja Jeffersoni Farfaniga laupäevases 3:0 võidumängus Peterburi Zenidi üle. Foto: Aleksandr Demjantšuk/TASS/Scanpix

Täpselt aasta tagasi lõpetas Anton Mirantšuk hooaega Eesti jalgpalliliigas. Saldosse jäi hõbemedal Tallinna Levadia rivistuses, 30 mängu, 14 väravat, 9 tulemuslikku söötu. Korralik noos, ent ei midagi sellist, mis võinuks anda alust ennustada noormehele säärast tulevikku, mis on järgnenud.

Naasnud talvel Moskva Lokomotivi – kes oli ta mullu Levadiale laenanud –, on 22-aastane ründav poolkaitsja teinud sõna otseses vapustava hooaja. Mirantšuk on hoobilt tõusnud Venemaa liigat juhtiva meeskonna põhitegijaks (mänguaega on jagunud kõigis 15 kohtumises, neist kümnes algrivistuses), boonusena debüteeris ta hiljutises maavõistluses Lõuna-Koreaga ka Venemaa koondises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles