Rally Estonia naaseb ja tahab murda 2021. aastaks MM-sarja

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERC-sarjas kihutasid Rally Estonial mõned tippsõitjad nagu Kajetan Kajetanowicz, kuid stardirivi muutus nende selja taga kiiresti hõredaks. MM-ralli tooks Lõuna-Eestisse kangemad sõitjad.
ERC-sarjas kihutasid Rally Estonial mõned tippsõitjad nagu Kajetan Kajetanowicz, kuid stardirivi muutus nende selja taga kiiresti hõredaks. MM-ralli tooks Lõuna-Eestisse kangemad sõitjad. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kolm aastat EM-sarja kuulunud Rally Estonia korraldajad pidasid tänavu vaheaastat. See ei tähenda, et istuti, jalad seinal, vaid ohtrate läbirääkimiste tulemusel pandi paika ambitsioonikas plaan – alates järgmisest suvest loodetakse starti meelitada WRC-sarja tipptiime ning siht on peagi murda MM-kalendrisse.

Rally Estonia oli aastatel 2014–2016 osa ERC-sarjast ehk Lõuna-Eesti teedel kihutati Euroopa meistri tiitlile. «Kommertslikus mõttes oli ta väga äge. Eurosport on seal promootorina taga ja nende teletoodang on suurepärane,» selgitab koos Urmo Aava ja Silver Kütiga ralli peakorraldajate sekka kuuluv Tarmo Hõbe. 

Murekohtadeks olid aga üha hõredamaks muutuv stardirivi ning Ott Tänaku puudumine koduselt suurvõistluselt. ERC-sarjas kihutatakse kõrgetele kohtadele R5-masinail ning kuigi esimesel ERC-aastal oli saarlane kodurallil stardis, ihkaksid eestlased näha oma meest võistlemas siiski võimete tipus ehk WRC-masinal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles