Mäesuusalegend tõmbas karjäärile ametlikult joone alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bode Miller.
Bode Miller. Foto: Shinichiro Tanaka/AP/Scanpix

USA mäesuusataja Bode Miller teatas, et tema karjäär on ametlikult läbi ja MK-sarjas teda enam nõlvadel ei näe.

40-aastane Miller ütles loobumisotsuse otsesõnu välja intervjuusaates Graham Bensingeriga. Otsus langes üle kahe ja poole aasta pärast seda, kui Miller MK-sarjas viimati võistles. «Mulle aitab. Mul oli suusatajana pikk karjäär, aga enam ma seda taga ei igatse,» sõnas Miller Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) kodulehe vahendusel. Nelja lapse isa selgitas, et ei soovinud lõpetamisest varem ametlikult teatada, kuna tahtis oma staatust spordiala edendamiseks ja alasiseste muutuste esilekutsumiseks ära kasutada.

Miller võitis karjääri jooksul 33 võistlust, olles sellega kõigi aegade edetabelis meeste seas kaheksandal kohal. Ta on üks väheseid, kes suutnud võita MK-etapi kõigil viiel alal – kiirlaskumises (8 võitu), supersuurslaalomis (5), Alpi kahevõistluses (6), suurslaalomis (9) ja slaalomis (5). 2005. ja 2008. aastal krooniti ta MK-sarja üldvõitjaks, lisaks sai ta 2004. aastal väikese kristallgloobuse suurslaalomi ning 2005. ja 2007. aastal supersuurslaalomi arvestuses.

Milleril jäi vaid kolm starti puudu, et kerkida MK-sarjas enim osavõistlusi kaasa teinud sportlaseks. Selleks on jätkuvalt Benjamin Raich 441 stardiga, Miller jõudis rajale 438 etapil. Vancouveri olümpiamängudel võitis Miller supersuurslaalomis kuldmedali, Salt Lake Citys samal alal hõbeda ja kiirlaskumises pronksi ning Sotšis jällegi supersuurslaalomis pronksi. Lisaks on tema kontol 2003. ja 2005. aastast neli MM-tiitlit ning üks hõbemedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles