Video: Markkaneni hiilgemäng kergitas soomlase esmakordselt NBA-s üleplatsimeheks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Wilfredo Lee/AP

Korvpalliliigas NBA teenis Chicago Bulls ühe võidu kõrvale juba viienda kaotuse, kui jäi võõrsil numbritega 91:97 alla Miami Heatile.

Võitjate poolel kogus sloveen Goran Dragic 20 punkti, 6 korvisöötu ja 5 lauapalli. Ent üleplatsimeheks kerkis teine eurooplane, samuti paar kuud tagasi EM-finaalturniiril säranud Lauri Markkanen, kes viskas 25 punkti (visked väljakult 18-st 9) ja võttis 8 lauapalli. Kunagi varem pole soomlane maailma tugevaimas korvpalliliigas mängu resultatiivseim olnud. 

20-aastane Markkanen parandas oma senist punktirekordit kuue pügala võrra. Ühtlasi sai temast kuues mängija Bullsi ajaloos, kes oma esimesel hooajal esimeses kuues mängus üle 10 punkti visanud. Tema keskmised on nüüd 15 punkti ja 9 lauapalli mängu kohta. Meie põhjanaabrite esimese NBA-mängija Hanno Möttölä punktirekordiks jäi 14 ning matši parim polnud ta kordagi.

Kristaps Porzingis ja New York Knicks said hooaja neljanda kaotuse, kui jäid kindlalt, 97:119 alla Houston Rocketsile. Lätlane kogus 27 minutiga 19 punkti.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles