Eesti suurim olümpialootus sai kopsaka stipendiumi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves sai kontinentaalkairkaetapil esimese ja kolmanda koha. Nüüd ootab ees MK-sarja karmim konkurents.
Kristjan Ilves sai kontinentaalkairkaetapil esimese ja kolmanda koha. Nüüd ootab ees MK-sarja karmim konkurents. Foto: Tairo Lutter

Tradehouse avalikustas Nautica keskuses toimunud uue Ilukaubamaja pidulikul avamisel Eesti spordi tulevikutegijad, kelle vahel jagati 20 000-eurone stipendiumifond. Stipentiaatide hulka kuulub ka Eesti suurim olümpialootus Kristjan Ilves.

Stipendiumikonkurssile laekus tänavu üle saja taotluse enam kui 50 spordialalt. Tradehouse stipendiumi pälvisid tänavu järgmised kuni 26-aastased sportlased: curlingu segapaar Marie Turmann ja Harri Lill (5000 eurot); laskesportlane Peeter Olesk, teivashüppaja Robin Nool, kahevõistleja Kristjan Ilves ja võimlemisklubi Janika Team Wonder (iga stipendiaat 3000 eurot) ning vibulaskja Emily Hõim, kettaheitja Egert Jõesaar ja ujuja Karl Mattias Milk (igaüks 1000 eurot).

«Kõrvuti said stipendiumi oma ala tipud – näiteks Peeter Olesk ja Kristjan Ilves, aga ka meie läbi aegade noorim stipendiaat – 13-aastane ujuja Karl Mattias Milk, kes alustas stipendiumile järjekindlat kandideerimist juba neli aastat tagasi. Samuti oli suur rõõm anda Egert Jõesaarele konkursi ajaloo esimene stipendium parasportlasele. Soovime, et kõik stipendiaadid jätkaksid pürgimist oma unistuste poole,» kommenteeris  Tradehouse’i tegevjuht Laura Kuldkepp valikuid..

Varasematel aastatel on stipendiumi pälvinud Rasmus Mägi, Grit Šadeiko, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Katrina Lehis, Epp Mäe, Tanel Laanmäe, Magnus Kirt, Janek Õiglane, Helery Hälvin, Karl-Martin Rammo, Ingrid Puusta, Lauri Sild, Andrei Gussev ja Timmu Kõrge, Anastassia Kovalenko, Liina Laasma, Kaarel Kasper Kõrge, Karoliine Loit ja Saskia Alusalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles