Eesti võidusõitja kihutab 34 miljoni hiinlase ees

MERILI Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump fännide keskel.
Martin Rump fännide keskel. Foto: Erakogu

​Walesi ralli 14. kiiruskatse. Cholmondeley lossi juurde on kogunenud 10 000 inimest, kes tahavad enne publikukatsele minekut oma silmaga näha ning hea õnne korral ka autogrammi küsida oma lemmikrallisõitjatelt. Nende seas on ka Manchesteri ülikoolis õppiv ringrajasõitja Martin Rump. Kuigi võiks arvata, et autosportlased käivad omavahel tihti läbi, sõnab 2013. aastal Eesti parimaks ringrajasõitjaks valitud Rump, et on vaid korra Ott Tänakuga kohtunud. «Tahaks Otti tervitada!» õhkab ta raja ääres.

Veel kaks aastat tagasi oli 21-aastane Rump väga lähedal karjääri lõpetamisele, sest vajalikke vahendeid vormelipiloodina jätkamiseks oli raske leida. Päästev õlekõrs saabus Aasiast, kui talle pakuti koostööd Hongkongi meeskonnaga KC Motorgroup (KCMG).

Nõnda on eestlane paar aastat iga kuu mitu korda Manchesterist Hiina eri paika reisinud, et end Aasia vormeli- ja kereautode sarjades proovile panna. 2015. aastal võitis ta Hiina F-Mastersi vormelisarja, tänavu jagas ta oma aega kolme kereautode sarja – Audi R8 LMS, Blancpain GT Asia ja Hiina GT – tiimide ja masinate vahel, kogudes mitmeid võite. Hinges tahaks eestlane ühel hetkel siiski Euroopasse naasta, kuid adub, et põhja tasub veel laduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles