Arsenali täht pääses napilt jala kaotamisest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santi Cazorla on viimased kaks hooaega pidanud kandma ülikonda - jalavigastus pole platsile joosta lubanud.
Santi Cazorla on viimased kaks hooaega pidanud kandma ülikonda - jalavigastus pole platsile joosta lubanud. Foto: Tony O'Brien/REUTERS/Scanpix

Kui Londoni Arsenali jalgpallur Santi Cazorla möödunud hooaja algul oma Achilleuse kõõlust vigastas, võis see tunduda tõsise, aga mitte liialt traagilise vigastusena. Tõde osutus aga teistsuguseks – kaheksa operatsiooni hiljem tunnistas hispaanlane, et ta pääses napilt jala amputeerimisest ning arstid ütlesid, et ilmselt ei saa ta enam kunagi jalgpalli mängida.

Telegraph vahendab Cazorla Marcale antud intervjuud, mida illustreerib pilt vutimehe jalast – hiiglasliku armi ja pooliku tätoveeringuga. Viimane on pärit tema käelt, sest ohtrate operatsioonide tagajärjel vajas Cazorla jalg naha siirdamist.

«Probleem oli selles, et vigastus ei paranenud, haavad avanesid ja sinna läks põletik sisse,» rääkis Cazorla oma operatsioonidest. Inglismaa arstid ei jõudnudki tema hädadele jalule ning nõnda läks jalgpallur tagasi kodumaale, kus doktor Mikel Sanchez tõdes, et ta polnud kõigi oma aastate jooksul ühtegi sellist vigastust näinud.

«Ta nägi, et mul oli hiiglaslik põletik ja kahjustada olid saanud nii luu kui ka kõõlus,» meenutas poolkaitsja. Lisaks diagnoositi Cazorlal gangreen, kuid õnneks jõuti sellele õigel ajal jälile ning mehe jalg suudeti päästa.

Kokku kadus Cazorla kõõlusest operatsioonide tulemusel kaheksa (!) sentimeetrit ning arstid olid skeptilised, kas jalgpallur saab veel kunagi väljakutele naasta. Nüüd näib aga kõik positiivsem – Cazorla tegeleb usinasti taastusraviga ning võib optimistlikemate prognooside kohaselt juba jaanuaris taas Arsenali eest platsile joosta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles