Eesti medalisadu Downi sündroomiga ujujate EMil jätkus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Rein ja Eric Tött.
Maria Rein ja Eric Tött. Foto: Eesti Paralümpiakomitee / Facebook

Downi sündroomiga ujujate Euroopa meistrivõistluste viimane päev tõi Eestile veel kaks medalit. Maria Rein võitis kuldmedali 100 m kompleksujumises ning Eric Tött pronksmedali 50 m vabaltujumises.

«Kõik meie sportlased olid väga tublid, ka need, kes täna veel poodiumile ei jõudnud. Eriti hea meel on meie debütantide, Kaspar Paul Loiki ja Hardi Paisi esinemise üle,» sõnas võistlustel viibinud Eesti Paralümpiakomitee täitevkomitee liige Rein Loik. «Noormehed astusid edasi suure sammu oma sportlasteel ning said väärt kogemusi ja innustust edasiseks treenimiseks. Eriti üllatas Hardi Paisi esiletõus rinnuliujumise distantsidel. Euroopa tipp neil aladel on paari sammu kaugusel. Maria ja Eric esinesid oodatult kõrgel tasemel.»

Rein võitis täna lõppenud võistlustel kokku neli medalit – kolm pronksi ja ühe kulla. «Täna saavutatud tulemustega astusid kõik meie koondislased suure sammu lähemale järgmise aasta maailmameistrivõistlustele,» lisas Loik.

Downi sündroomiga ujujate maailmameistrivõistlused toimuvad 20.-26.07.2018 Kanadas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles