Fänni rünnanud Evra eemaldati meeskonnast, karistus tuleb karm

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnakaaslased Rolando ja Doria on suutnud Patrice Evra (keskel) maha rahustada, kuid tegu on juba tehtud.
Meeskonnakaaslased Rolando ja Doria on suutnud Patrice Evra (keskel) maha rahustada, kuid tegu on juba tehtud. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP/Scanpix

Marseille Olympique'i jalgpalliklubi eemaldas meeskonnast äärekaitsja Patrice Evra, kes lõi enne eilset Euroopa liiga kohtumist jalaga oma meeskonna fänni. Kohtunik näitas Evrale enne mängu algust punast kaarti.

Kuna prantslane ei kuulunud meeskonna algkoosseisu, sai Marseille kohtumist alustada siiski 11 mehega, aga võõrsil kaotati Guimaraesile 0:1. Mängust enam pakkus kõneainet siiski Evra tegu. Väidetavalt kostitasid fännid terve soojenduse ajal teda solvangutega, mispeale Evra läks poolehoidjatelt aru pärima. Sõnavahetus lõppes Evra jalalöögiga, misjärel turvamehed ja meeskonnakaaslased pidid mängumeest ja fänne lahutama.

Marseille’ meeskonna president Jacques-Henri Eyraud kohtus päev pärast vahejuhtumit Evraga ja andis teada, et mängija on meeskonnast päevapealt eemaldatud. Distsiplinaarkaristus otsustatakse hiljem, kindlasti saab Evra karistuse ka UEFA poolt. Räägitud on kuni viiemängulisest võistluskeelust ja rahatrahvist.

Ühtlasi märkis klubi, et «esmase uurimise põhjal käitus käputäis provokaatoreid vastuvõtmatul moel, rünnates mängijat verbaalselt väga vihaselt, ehkki mängija ja tema kaaslased valmistusid oluliseks kohtumiseks. Professionaalse ja kogenud mängijana ei oleks Patrice Evra tohtinud sellisel sobimatul moel käituda. Klubi jätkab aga uurimist ja kasutab kõiki seaduslikke võimalusi, et eemaldada publikust isikud, kes peidavad end väite taha, nagu suhtuksid nad klubi tegemistesse kirglikult, ent tungivad väljakule ja solvavad mängijat, selle asemel et teda toetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles