Jooksulegend meelitas Bolti karjääri varem lõpetama

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: Mark Thompson/AFP

Olnuks kõik neljakordse olümpiavõitja Michael Johnsoni teha, polnuks maailma kiireim mees Usain Bolt tänavu rajale üldse tulnudki. Nimelt soovis jooksulegend, et Bolt lõpetab karjääri varem kui plaanitud oli. 

«Eelmisel aastal andsin Usainile nõu, et ta võiks pärast Rio olümpiamänge karjääri lõpetada. Aga ta ei võtnud mind kuulda ning venitas aasta jagu. Päris raske on võistelda, kui motivatsiooni pole,» vihjas Johnson Londoni MMile, kus sprindikuninga laeks jäi 100 meetri jooksus pronksmedal. 4x100 meetri teatejooksus vigastas ta hüppeliigest.

Siiski pole Johnson jamaikalase peale pahane. «Kui näidata kellelegi tänaval Londoni MMi sprindifinaali nimekirja ning küsida, kes võitis, siis nähes Usain Bolti nime, vastavad nad Bolt. Usainil on seljataga nõnda imeline karjäär, et kuigi ta ei lõpetanud seda viisil, mil ta soovis, on tema nimel siiski sprindiajaloo võimsaim rekord!» sõnas Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles