Fotod: maratoonar võidutses omapäraste jalanõudega

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etioopia jooksja Amogne Sendeku Alelgn
Etioopia jooksja Amogne Sendeku Alelgn Foto: Twitter / DavitSolomon12

Mäletatavasti lõi maikuus Eesti jooksumaastikul laineid Keenia jooksja Ibrahim Mukunga, kes otsustas Tartu jooksumaratoni läbida sokkis. Etioopia jooksja Amogne Sendeku Alelgni juhtum on Mukunga omaga üsna sarnane, kuid sokkide asemel kasutab tema plastmassist sandaale!

Alelgn ei lasknud end sobivate jooksujalatside puudumisest häirida ning võitis Hiinas kaks järjestikust maratoni - Sonshan Shaolini ja Jingyuani maratoni. 

Kuigi paljud konkurendid kahtlustasid, et Alelgn sai omapärastest sandaalidest hoopis eelise, sõnas etiooplane Hiina meediaväljaannetele, et tema edu on olnud puhas õnn. 

MIDA TEGI MUKUNGA?

Keenia pikamaajooksja Ibrahim Mukunga otsustas Tartu jooksumaratonil 23 kilomeetrit läbida sokkis, sest kaotas stardi eel oma jalanõude koti ära. Segavad tegurid olid nii vähene aeg kui ka Mukunga enda tahtmine: kui jalanõu ei sobi, pole mõtet vägisi pressida! Nõnda võttis jooksumees vastu karmi otsuse: parem sokid kui soojenduseks mõeldud jalavarjud. Vähemalt ei pea paljajalu ringi lippama!

«Ma ei mõelnudki pikalt, mida pean tegema. Pidin ju jooksma minema,» rääkis keenialane siiralt Postimehele. «Mukunga kindel otsus oli, et ta jookseb pigem sokkides kui paksu tallaga tossuga. Ju ta arvas, et sokkis saab kiiremini,» sõnas tema treeningupartner Tiidrek Nurme.

Mukunga ei lasknud end õigete jalanõude puudumisest ning konkurentide hämmastunud pilkudest häirida ning meenutab, et tundis end hoopis vabamalt! Tõsi, sokid vajusid üha enam lönti ning poolel maal oli parema soki talla all juba õige suur auk. «Alguses oli päris raske, eriti asfaldil, kuid maastikul oli parem joosta ning lõpus harjusin ära. Ei olnud valus!» rõhutas Mukunga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles