Jalgpallipomm: FC Levadia ja FC Infonet kavatsevad ühineda

Ott Järvela
, Kadrioru staadion
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia meeskond eelmisel hooajal
Levadia meeskond eelmisel hooajal Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalli kõrgliigast kaob 2018. aastaks üks tippklubi, sest üheksakordne Eesti jalgpallimeister FC Levadia ja 2016. aastal tšempioniks kroonitud FC Infonet kavatsevad ühineda.

Ühendklubi nimeks saab Postimehe andmetel FCI Levadia ning tegu pole protsessiga, kus mõlemad mängiksid võrdset rolli, vaid uue struktuuri aluseks on Levadia, millele asutakse Infoneti erinevaid osi juurde lisama.

Levadia tegevjuht Sergei Hohlov-Simson ütles Postimehele, et täpsemad detailid klubide liitumise kohta avaldatakse esmaspäeval. Enne seda rohkem kommentaare ei jagata. Levadia esindajad märkisid, et areng on väga värske - otsus sündis reede õhtul - ning seetõttu on lahtisi otsi palju.

Hiljem avaldatud pressiteates kirjutasid Levadia ja Infonet ühiselt: «Jalgpalliklubid Spordiklubi FC Levadia ja FC Infonet MTÜ alustasid ühinemisprotsessi. Lisainfot klubide ühinemise kohta edastavad klubide esindajad pressikonverentsil, mis toimub esmaspäeval.»

FC Levadia peatreener Igor Prins sõnas pärast tänast Levadia - Flora kohtumist, et kuulis uudist hommikul ning midagi täpsemat ta ei tea. «Täitsa üllatav. Kisa-kära oli juba enne mängu algust küllaga. Paljude mängijate lepingut lõpevad. Ma ei kujuta ette, millisel moel ja kuidas see toimub. Kõik on lahtine,» sõnas Prins.

1998. aasta sügisel asutatud ja alates 1999. aastast Eesti kõrgliigas mänginud FC Levadia on üheksakordne Eesti meister ja oma ajaloo jooksul vaid ühe korra esikolmikust välja jäänud (2011. aastal saadi neljas koht). Tänavune hõbemedal oli Levadia jaoks kolmas järjestikune teine koht.

Infonet tõusis Premium liigasse 2013. aasta hooajaks ning on seal saavutanud kuuenda (2013), viienda (2014), neljanda (2015), esimese (2016) ja neljanda (2017) koha ehk võitnud oma ajaloo jooksul ühe medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles