Draamat kogu raha eest: lõpuminuti tabamus tõstis Maardu meistriliigasse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti esiliiga võitjaks krooniti kõige dramaatilisemal võimalikul moel Maardu Linnameeskond, kes alistas viimase vooru otsustavas kohtumises Tallinna Kalevi 2:1. Võiduvärava lõi kohtumise esimesel lisaminutil Vladislav Gussev.

Viimasele voorule mindi vastu võrdsetel punktidel, kuid Kalevile piisanuks tiitli kindlustamiseks viigist, sest Maardul oli hoojast kirjas üks tehniline kaotus. Gussev avas Maardu koduväljakul peetud kohtumises juba avaminutil skoori, ent 52. minutil Ando Hausenberg vastas. Mäng näiski tüürivat viigisadamasse, kuid lisaminutitel saatis esiliiga suurima väravakütina tänavu 38 väravat löönud ülikogenud Gussev palli väravasse ja vallandas Maardu rõõmupeo.

Maardu koht kõrgliigas on nüüd kindel, kuid ilmselt tõuseb sinna ka Kalev, sest eile selgus, et kõrgliigaklubidest jäi litsentsita Sillamäe Kalev ning uueks hooajaks liituvad FCI Tallinn ja Levadia. See jätab meistriliigasse kaks vaba kohta, mis kuuluvad loogiliselt eeldades meistriliiga viimasele Pärnu Vaprusele ja teisele meeskonnale ehk Kalevile. Jalgpalliliidu juhatus koguneb esmaspäeval ja teeb siis ka üleminekumängude toimumise osas otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles