Kommentaar: oma peegel on sulle paras

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infonetist sai esmalt FCI ja nüüd saab FCI Levadia. Kes pildilolijatest uues ühendklubis jätkavad?
Infonetist sai esmalt FCI ja nüüd saab FCI Levadia. Kes pildilolijatest uues ühendklubis jätkavad? Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpalliliigas peetakse peale palliplatside lahinguid ka kabinettides. Lõppenud hooaja suurimas madinas moodustasid ühisrinde FC Levadia, Nõmme Kalju ja hingusele läinud FCI Tallinn, kes nõudsid jalgpalliliidult, et tühistataks välismängijate piirang ja KTM-reegel, samuti lõpetataks eurosarjadesse mitte jõudnud klubide noormängijatele stipendiumite maksmine. See kõik hävitavat Eesti tippjalgpalli.

Ausalt öeldes on veider kuulata, nagu oleks Kalju või Levadia või Infoneti probleemides süüdi kuidagi jalgpalliliit. Miks on klubijuhid pettunud – kas sellepärast, et liit on tõesti jätnud nende heaks kõik tegemata, või pigem seetõttu, et endale ise seatud lootused ei ole täitunud? Protestida võib mõistagi alati. Iseküsimus, kas protestil on ka alust?

Esmalt Nõmme Kaljust. Hüva, seal klubis on võetud selge hoiak, et noormängija ujub või upub. Kui kaugele on selle filosoofiaga tänaseks jõutud ja kas see tundub tõesti jätkusuutlik? Kes on viimase kümnekonna aastaga ennast Kaljust Eesti koondise tasemele mänginud? Karl Mööl ja Ken Kallaste. Veel keegi? Kuidas täpselt on alaliit süüdi selles, et hooaja jooksul peetud kaheksast mängust Flora ja Levadiaga suutis Kalju tänavu võita täpselt ühe (ja mullu kaks)?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles