Lindpere Kalevi võimalikust edutamisest: meie otsuseid mõjutada ei saa

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Gussev on löönud üleminutil võiduvärava ja Maardu meeskond koos fännidega hullub.
Vitali Gussev on löönud üleminutil võiduvärava ja Maardu meeskond koos fännidega hullub. Foto: Mihkel Maripuu

Täpselt kaks kümnendit tegutsenud Maardu linnameeskonna esmakordne pääs meistriliigasse vallandas Muuga lahe kaldal rõõmupeo, millist Eesti jalgpalliväljakutel haruharva näeb. Esiliiga otsustavas lahingus Tallinna Kalev 2:1 võidetud, juubeldas koguni poole tuhandeni küündinud publik – teiste hulgas ka Maardu linnapea – ennastunustavalt, taevas särises ilutulestik, kõik kallistasid kõiki.

«Nagu näha, tähendab taoline saavutus siinsele linnarahvale nii mõndagi,» lausus endine Eesti koondislane, alates 2014. aastast Maardu meeskonda peatreenerina vedanud Andrei Borissov. Nüüd jääb tal vaid loota, et ajalugu ei kordu: Borissov tõstis seitsme aasta eest ka Lasnamäe Ajaxi esiliigast tippseltskonda, kuid seal tema teeneid enam ei vajatud.

«Oleme klubis juba ka järgmisest hooajast rääkinud. Umbes 30 protsendi ulatuses peaks koosseis tugevnema – on reaalne lootus, et vahendid selleks leitakse,» vaatas Borissov tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles