Venemaa tipp-poliitik vihastas: miks me mängime MMil Nõukogude Liidu vormis?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja Venemaa jalgpallikoondise mänguvorm järgmisel aastal peetavaks MM-finaalturniiriks.
Selline näeb välja Venemaa jalgpallikoondise mänguvorm järgmisel aastal peetavaks MM-finaalturniiriks. Foto: twitter

Venemaa Riigiduuma aseesimees Igor Lebedev võttis sõna tuleval suvel toimuvaks jalgpalli MMiks Venemaa koondisele loodud mänguvormi kohta. Lebedevi pahandas see, et uus vorm näeb äärmiselt sarnane välja sellele, mis oli kasutusel Nõukogude Liidu ajal.

«Kui vaadata jalgpallikoondiste vorme, on need tavaliselt lipuvärvides, mis rõhutab seda, et jalgpallurid esindavad oma riiki. Meie elame aga edasi Nõukogude minevikus,» vahendab Rus.postimees.ee portaali Lenta.ru uudist. Lebedevi sõnul pole uus vorm sugugi esimene, mis näeb välja täpselt samasugune nagu see, mida kandis omal ajal Nõukogude Liidu koondis.

«Kui tahate nii väga, et see toonast vormi meenutaks, trükkige sinna veel «CCCP» ka peale,» põrutas Lebedev. «Need võidud on meeldivad, aga nad on minevik. Meil on juba tükk aega olnud teine riik, teised mängijad ja teine režiim. Mänguvorm olgu vastavuses riigilipu värvidega. Võib-olla näitavad meie mängijad siis üles rohkem isamaalisust ja armastust kodumaa vastu ega esine väljakul nii kehvasti,» ironiseeris Lebedev.

Venemaa jalgpallikoondise MM-vormi esimesed fotod avalikustati eile. Vorm on punavalge, enam-vähem samasugust mänguvormi kanti ka suvisel maailmajagude karikaturniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles