Omapärane saavutus: vormel 1 sarja uustulnuk võitis karjääri teise MM-tiitli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brendon Hartley (vasakult teine) koos Timo Bernhardi ja Earl Bamberiga MM-tiitli üle rõõmustamas.
Brendon Hartley (vasakult teine) koos Timo Bernhardi ja Earl Bamberiga MM-tiitli üle rõõmustamas. Foto: STR/AFP/Scanpix

Ehkki Brendon Hartley on vormel 1 auto roolis istunud vaid kahel etapil, on ta tänasest tituleeritum mees kui enamik tema kaasvõistlejaid. Nimelt on uusmeremaalane nüüdsest kahekordne maailmameister.

27-aastane Hartley jõudis koos Earl Bamberi ja Timo Bernhardiga MM-tiitlini Shanghais, kus peeti kestvussõidu MM-sarja eelviimane etapp. Porschel sõitnud kolmik sai kuus tundi kestnud võistlusel Toyota trio Kazuki Nakajima - Sebastien Buemi - Anthony Davidson järel teise koha, kuid sellest piisas, et üks etapp enne hooaja lõppu MM-tiitel kindlustada.

Hartley, Bamber ja Bernhard on seni peetud kaheksast etapist pooled võitnud, sealhulgas triumfeeriti Le Mansi ööpäevasõidul. Poodiumilt väljas ehk neljandana lõpetati vaid Jaapanis.

Hartley tuli samas sarjas maailmameistriks ka 2015. aastal, siis olid tema kaaslasteks Bernhard ja Mark Webber. Porsche on võitnud tootjate MM-tiitli kolmel viimasel aastal, kuid tänavuse hooaja järel lahkutakse sarjast.

USA GP-l esmakordselt Toro Rosso vormeli rooli pääsenud Hartley lõpetas seal 13. kohaga, Mehhikos pidi ta mootori purunemise tõttu katkestama. Uusmeremaalane saab Toro Rossoga sõita ka hooaja kahel viimasel etapil ning tema võimalused järgmisekski hooajaks põhisõitja koht teenida tunduvad praeguse seisuga head. Hartley kuulus noorena Red Bulli noorteprogrammi, kuid keskendus sealt väljaarvamise järel sportautode võidusõidule.

Hartley võimalused ka uuel hooajal vormel 1 sarjas kihutada tunduvad head.
Hartley võimalused ka uuel hooajal vormel 1 sarjas kihutada tunduvad head. Foto: CLIVE ROSE/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles