Kanepi avaldab oma raamatus šokeeriva saladuse (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

Järgmisel esmaspäeval, 13. novembril ilmub Kalle Muuli ja Helen Sule poolt kirjutatud raamat «Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel», kus Eesti tipptennisist räägib oma elust ja karjäärist ausalt ja avameelselt. Muuli tutvustas raamatut Vikerraadio hommikuprogrammis ning mainis muuhulgas, et Kanepi räägib oma hästi hoitud saladusest. 

Nimelt räägib Kanepi esimest korda avalikult oma toitumishäiretest.  

«See oli mulle selles mõttes üllatus, et teada oli, et Kaial olid suured kaaluprobleemid, neid seostati valetreeninguga ja millega iganes, aga Kaia ise räägib raamatus põhjalikult sellest, kuidas tal tekkis toitumishaigus.

Kuidas ta oli buliimia küüsis, kuidas ta kasutas igasuguseid medikamente –  mitte keelatud aineid, aga muid ravimeid – ja kuidas ta võitles sellega ja kuidas ta lõpuks selle ka võitis. See on omaette väga vinge lugu,» avaldas Muuli.

Samas selgub raamatus, et otsest buliimiadiagnoosi ta kunagi ei saanudki. Nimelt ei rääkinud ta sellest isegi mitte oma kõige lähedasematele inimestele.

«Ta häbenes seda nii hirmsasti ja püüdis sellest üksinda jagu saada,» sõnas Muuli. «Kõik said aru, et tal on toitumisega mingi probleem, aga keegi ei pidanud seda haiguseks. Ta käis ju paljude toitumisnõustajate juures, ka Eesti tuntumate – Zilmeri, Adik Levini, ka välismaiste (arstide) rootslaste, prantslaste ja paljude juures –, aga ta ei rääkinud kellelegi, et tal on selline söömishäire ja sellepärast ei osatud seda ka ravida. Vaadati lihtsalt, et inimene läheb heast peast paksuks ja tuleb mingit dieeti pidada, kapsalehti süüa,» rääkis ta. 

Miks Kanepi aga nüüd, kui karjäär veel jätkub, oma lood avalikkuse ette tõi? Muuli sõnul oli Kanepi üsna kindel, et lõpetab karjääri ning soovis, et teos oleks kokkuvõtlik raamat tema teest, tema karjäärist.

«Raamatu tegemise käigus Kaia leidis, et ta võiks ikkagi veel tennist mängida. Hakkaski uuesti harjutama ning jõudiski nii suurepäraste tulemusteni,» selgitas Muuli.

Kuula pikemat intervjuud SIIT!

Foto: Repro

Raamatu esmaesitlus on 13. novembril kell 17.00 Tallinnas, Viru keskuse Rahva Raamatus, kus äsja Nantes'i tenniseturniiril võidutsenud Kanepi jagab soovijatele autogramme. Seejuures võistleb Kanepi veel sel nädalal Prantsusmaal Limoges'is WTA turniiril.

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles