Lüütsepp Tartu uuest leegionärist: ta läks suvel liiga suurt kala püüdma ja jäi sootuks klubita

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samuel Walker
Samuel Walker Foto: Austraalia võrkpalliliit

Eile õhtul tuli avalikuks uudis Tartu võrkpalliklubi uuest leegionärist, Austraalia koondise 22-aastasest nurgaründajast Samuel Walkerist, kes saabub Eestisse sel reedel. Postimees võttis ühendust tartlaste juhendaja Oliver Lüütsepaga, et uurida, millise mängumehega on tegu.

Kas Walkerist peaks kujunema viimaste aastate üks silmapaistvamaid välismängijaid Balti liigas? «Ma väga loodan, et ta kerkib tõesti hooaja jooksul nimekirja, kus on Lincoln Williams, Bradley Gunter ja Tomaš Halanda. Mänguaeg Maailmaliiga teises tugevusgrupis loob eelduse, et temas on selleks piisavalt materjali,» ütleb Lüütsepp.

Walker oli Tartu radaril tegelikult juba suvisel komplekteerimisperioodil, aga tol hetkel käis tema palkamine klubile selgelt üle jõu. «Eks ta läks hooaja eel liiga suurt kala püüdma ja jäi sootuks klubita,» selgitab Võrust pärit treener.

«Komplekteerimine oli meil tänavu selline, nagu ta oli… Hoidsime kogu aeg silmad lahti, sest teadsime, et meil on vajadusel võimalus üks leegionär senisele kolmele juurde tuua. Vaatasime esimeste mängude põhjal, kas uut meest vajaksime enim libero, diagonaal- või nurgaründaja positsioonile. Kuna meile on enim muret valmistanud servi vastuvõtt, otsustasime nurgaründaja kasuks. Ja kui selgus, et Walker on vaba ja varasemast hoopis madalama hinna eest saadavalt, võtsime temaga kiiresti ühendust.»

Walker on nurgaründaja kohta harukordselt pikk – Austraalia võrkpalliliidu andmetel suisa 208-sentimeetrine -, kuid Lüütsepa hinnangul kuulub klubi uus mängumees sellegipoolest pigem heade vastuvõtjate hulka.

«Jah, tal on oma pikkuse kohta väga korralik vastuvõtt. Juurde annab ta meile kindlasti ka oma bloki ja serviga. Rünnakul on võimalik teda kindlasti veel efektiivsemaks teha,» arvab Lüütsepp.

Walker on noorest east hoolimata mänginud juba viies riigis: Austraalia, Rootsi, Sloveenia ja Belgia kõrgliigas ning Itaalia esiliigaski. Tippsarjades pole austraallane niisiis veel proovile saanud end panna, kuid nagu tõestas ilmekalt mullu kanadalane Bradley Cooper, võivad Tartu ja Eesti kujuneda heaks hüppelauaks.

«Walkerilt ei tasu kohe imet loota, kuigi, jah, ta on kindlasti sellise klassiga leegionär, kes toodi meeskonda põhimeheks. Tema palkamine on märk sellest, et soovime tänavu igas sarjas finaali jõuda,» kinnitab Lüütsepp. Tartlased on hooaja edenedes selget edasiminekut juba näidanud: kui Balti liiga avanädalavahetusel kaotati Pärnule nõrga esitusega 0:3, siis hiljutises karikamängus vanduti samale vastasele alla viiegeimilises lahingus.

Eeldusel, et Walker mängib end kiirelt põhikoosseisu, hakkavad teise nurgaründaja positsiooni eest treeningutel heitlema kanadalane Brook Sedore ning kaks noort eestlast, Stefan Kaibald ja Markus Uuskari.

«Walkeri tulek suurendab klubisisest konkurentsi, ent tekitab natukene ka mulle peavalu juurde – kes peaks väljakul olema ja kes mitte?» küsib Lüütsepp endalt. Ta lisab, et olematu kokkumängu tõttu ei pruugi uus mängumees nädalavahetusel meeskonnaga Leetu veel kaasa reisida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles