Demonte Harper: jään alatiseks Kalevile ja coach Alarile tänu võlgu

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonte Harper võitlemas palli eest Branko Mirkoviciga.
Demonte Harper võitlemas palli eest Branko Mirkoviciga. Foto: vtb-league.com

Ekskalevlase Demonte Harperi jaoks kujunes suures korvpallis läbimurdeaastaks eelmine hooaeg, mil ta Eesti meisterklubist otse Venemaa tippmeeskonda Peterburi Zeniiti siirdus.

Varem nii Horvaatias, Valgevenes, Itaalias kui Poolas mänginud Harper oskab Eestis saadud võimalust hinnata ning tunnustab Kalevi peatreenerit Alar Varrakut.

«Jään alatiseks Kalevile ja coach Alarile tänu võlgu - nende abita ei mängiks ma täna nii kõvas klubis,» sõnas Zeniidis mitmekümne tuhande euro suurust palka teeniv Harper eile pärast mängu Postimehele. Märtsis Tallinnast lahkudes olid Harperi keskmised näitajad kerkinud 16 punkti ja 6 resultatiivse sööduni ning juba paar kuud hiljem sai ta Zeniidi põhimehena kaela Ühisliiga pronksmedali.

Harper suhtleb interneti teel tänaseni mitme kalevlasega, ent tema Kalevi-aegade parima semu osas küsimust pole. «Cedric (Simmons), muidugi Cedric! Olime temaga Tallinnas kogu aeg koos,» naerab 28-aastane ameeriklane. 

Zeniit pole kummaski Harperi osalusel toimunud mängus Kalevit suurelt võita suutnud. Eelmise hooaja põhiturniiri viimases mängus alistati Eesti klubi kolme ning eile kuue punktiga. Ka Harper pole endise koduklubi vastu just säranud - kevadel viskas ta 2 ja eile 7 punkti. Samas näiteks hiljutises mängus lätlaste Riia VEF-iga oli Harper meeskonna põhitegijaid, tabades otsustava kaugviske ja kogudes lõpuks 16 punkti.

«Pidime jälle Kalevi vastu maksimaalselt pingutama, et võit kätte saada,» ütles mängujuht. «Meile tõi teisel veerandil (Branko) Mirkovici kahe mehega survestamine palju tulu, aga Kalev tuli sellegipoolest mängu tagasi.» 

Olgugi et Peterburi esiklubi peatreenerina tegutseb juba kuuendat aastat kogenud Vassili Karasjov, oli Harper üks väheseid mängijaid, kes ka uueks hooajaks meeskonda jäi.

«Meil on väga hea võistkond, kuid peame uue koosseisu tõttu meeskonnamängu veel lihvima. Mulle meeldib Peterburi linn ja klubis valitsev õhkkond. Usun, et oleme tänavu võimelised ka Moskva CSKA-d võitma,» lisas Harper.

Ühisliiga hooaega nelja võidu ja ühe kaotusega jätkav Zeniit kohtub juba sel pühapäeval oma suure rivaali Kaasani Unicsiga, kes pole seni kaotusekibedust veel tundnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles