Suurepäraselt alustanud Rooba koduklubi mõõnas. Mis juhtus?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondise ründaja ja abikapten Robert Rooba.
Eesti jäähokikoondise ründaja ja abikapten Robert Rooba. Foto: ERIK PROZES/

Eesti jäähokikoondise ründaja Robert Rooba koduklubi Jyväskylä JYP on Soome kõrgliigas pärast suurepärast hooaja algust – vahepeal oldi suisa liidrid – suutnud viimasest kaheksast mängust võita vaid ühe. Mis on lahti?

«Ei saa öelda, et oleme halvasti mänginud, aga võite pole suutnud võtta. Liiga on sel hooajal tõsiselt tasavägine. Mängude võitmiseks peab kogu aeg olema parimal tasemel, mida meie meeskond pole viimasel ajal suutnud. Samas Meistrite liigas alistasime eelmisel nädalal kodus 3:1 Tampere Tappara, mis tõestas, et suudame ka üpris täiuslikult õnnestuda – tolles mängus olime rünnakul resultatiivsed ja kaitses efektiivsed,» räägib Rooba.

Teisipäeval ootab JYPi meeskonda Meistrite liiga kaheksandikfinaali kordusmäng, kui Tapparaga minnakse vastamisi võõrsil. Reglemendi järgi otsustatakse edasipääseja kahe mängu kokkuvõttes väravate vahe põhjal ehk JYPi viiks veerandfinaali ka üheväravaline kaotus. «Midagi lihtsat meid Tamperes ei oota, aga see mäng on meie on hea võimalus muuta üldist fooni, pääseda veerandfinaali ja võtta hea hoog koduliigasse kaasa.»

Ebaõnnestumiste seeria on kukutanud JYPi liigatabelis 15 meeskonna seas kuuendaks. 22 mängust on nad võitnud täpselt pooled (neist ühe lisaajal) ja 35 punkti on 13 võrra vähem kui liidrikohal paikneval Oulu Kärpät meeskonnal. «Hooaja alguses tõestasime, et suudame olla ka väga head. Meeskond peab suutma üheskoos keerulise olukorra lahendada. Kui pikemat plaani vaadata, siis üks raske periood hooaja jooksul võib ka kasuks tulla ja meeskonna kevadisteks tõsisteks matšideks tugevamaks muuta,» sõnab ründaja.

Teises viisikus mängiva Rooba arvele on 22 mänguga kogunenud 8+2 resultatiivsuspunkti, kusjuures väravate arvu poolest on ta võistkonna teine mees.

«Tunnen, et mu isiklik mäng on kogu aeg edasi arenenud, aga mõned head võimalused on jäänud realiseerimata. Aga treeneritelt on tulnud tagasisidet, et olen õigel teel. Mänguaega on mulle jagunud isegi veidi rohkem kui hooaja alguses. Slovaki Michel Mikliki lisandumisega tekkis arvulises ülekaalus konkurents, aga minu koht on seni püsinud ja kui suudan litri väravasse visata, siis seda keegi ära ei võta.»

JYPi matš Tapparaga algab teisipäeval Eesti aja järgi kell 19. Eesti koondisega Rooba nädalavahetusel Klaipedas peetavaks turniiriks ei liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles