Ühendklubile annab juriidilise keha Levadia, peatreener tuleb Infonetist

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalliklubid FC Levadia ja FC Infonet avalikustasid täna tingimused, mille alusel 2018. aasta hooaja eel ühinetakse. Juriidilise keha annab uuele klubile FC Levadia ja peatreeneriks saab tänavuse suvel Infoneti juhendajaks asunud Aleksandar Rogic.

«Tahame pakkuda paremat toodet praegustest. Seetõttu ühendame klubid, võtame meeskonda mõlema parimad mängijad ja peatreeneriks Aleksandar Rogici. Eesmärgid pole seotud ainult Eesti jalgpalliga, vaid rahvusvahelised – soovime jõuda Euroopa liigas alagrupiturniirile. See on minu unistus,» sõnas Viktor Levada.

Postimehe küsimusele, mis annab usu pidada reaalseks Euroopa liiga alagrupiturniirile jõudmist, kui sinna kvalifitseerumiseks on vaja läbida neli eelringi, mille keerukus uuest hooajast tõuseb, vastas Levada nii: «See ei ole tingimata eesmärk 2018. aastaks, vaid pikemaks plaaniks. Esialgu võiksime pääseda teise või kolmandasse eelringi. Aga meistritiitli võitmise korral on võimalused Euroopas hoopis paremad.»

Infoneti president ja omanik Andrei Leškin ei jää uue ühendklubiga ametlikult seotuks, aga jääb klubi toetajaks. «Meistritiitli ja karikavõiduga õnnestus seatud eesmärgid täita. Põhjuseid, miks loobuda otsustasin, oli mitu. Väsisin jalgpalli ebaprofessionaalsetest aspektidest, mis kulutas mu jõudu ja vaba aega,» sõnas Leškin.

Levada arvab, et uue hooaja eelarve ei tule väiksem kui oli tänavuse oma. Kui õnnestub saavutada hea tulemus eurosarjas, saab ka eelarvet suurendada.

Ühendklubi peatreener Aleksandar Rogic: «Minu jaoks on väga tähtis, et pühapäeval leppisime kokku eesmärgi ja viisi, kuidas seda eesmärki püüda. Mulle tagatakse professionaalseks tööks kõik tingimused kõigis valdkondades. Meeskonna esialgse rivistuse kohta on mõtted olemas, aga arutelu jätkub. Tean väga hästi, et peame valima 20 mängijat, kes suudavad kõige paremini koos töötada, mitte 20 mängijat, kes on kõige paremad jalgpallurid. Ma ei taha otsustega kiirustada. Kõigepealt hindan olemasolevaid mängijaid ja siis Abitreeneriks on Vladimir Vassiljev, ühe abitreeneri ja väravavahtide treeneri osas ootan veel kinnitusi.»

Meeskonna esimene koosolek toimub spordidirektori Sergei Pareiko sõnul teisipäeval. Üheskoos hooajaks valmistumist alustatakse esialgse plaani järgi 18. detsembril, aga enne seda harjutavad jalgpallurid personaalse programmi järgi. «Nendega, keda soovime, aga kellel lepingut pole, hakkame läbi rääkima. Need, kellel leping on, jätkavad,» sõnas Pareiko.

1998. aasta sügisel asutatud ja alates 1999. aastast Eesti kõrgliigas mänginud FC Levadia on üheksakordne Eesti meister ja oma ajaloo jooksul vaid ühe korra esikolmikust välja jäänud (2011. aastal saadi neljas koht). Tänavune hõbemedal oli Levadia jaoks kolmas järjestikune teine koht.

Infonet tõusis Premium liigasse 2013. aasta hooajaks ning on seal saavutanud kuuenda (2013), viienda (2014), neljanda (2015), esimese (2016) ja neljanda (2017) koha ehk võitnud oma ajaloo jooksul ühe medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles