Kaia Kanepi avaldab oma raamatus, kuidas treener Silver Karjus talle voodisse puges (19)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Karjus ja Kaia Kanepi.
Silver Karjus ja Kaia Kanepi. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Täna teatati, et järgmisel esmaspäeval, 13. novembril ilmub Kalle Muuli ja Helen Sule poolt kirjutatud raamat «Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel», kus Eesti tipptennisist räägib oma elust ja karjäärist. Ausalt ja avameelselt.

Raamatu autorite poolt Postimehele avaldamiseks edastatud raamatulõik kinnitab, et kauaaegne Eesti naiste esireket on oma raamatus tõepoolest väga avameelne. Muuhulgas avaldab Kanepi, kuidas treener Silver Karjus talle voodisse puges. Lõik raamatust «Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel»:

Vaheta ometi see nui ära!

Cagnes-sur-Mer on maaliline linnake Vahemere kaldal, Prantsuse Rivieras. Esimene turniir, kuhu me treener Silver Karjusega kahekesi läheme, toimub just seal.

See 100 000-dollariline ITF algab kohe pärast Fed Cupi mänge ja me sõidame sinna otse Belgiast. Henini võitmise hoog veel sees, alistan ma sama soojaga kolm endast edetabelis eespool olevat mängijat: Maria Korõttseva (WTA 103), Maria Elena Camerini (WTA 98) ja Anastassia Sevastova (WTA 64).

Poolfinaalis hispaanlanna Lourdes Domínguez Lino vastu õpin ma Silverit tundma hoopis uuest küljest. Ma võidan esimese seti, kuid kaotan teise kiires lõppmängus. Kolmanda seti eel istun ma parajasti vetsus, kui kuulen läbi seina meeste poolelt järsku roppu eestikeelset sõimu. «Krt, tra, sa vana kuradi lits, vaheta ometi see nui ära!»

Kulub mitu pikka sekundit, enne kui ma taipan, et seal märatseb minu treener. Arvates, et lähiümbruses pole ühtki eesti keele oskajat, elab ta end WCs välja, kuid ta ei tule selle pealegi, et seinad kostavad läbi ja ma pean ta vandumist tahtmatult pealt kuulama.

Sõnad kostavad nii selgesti, et ma saan ka läbi seina aru, milles asi. Silver on teise seti ajal püüdnud tribüünilt mulle selgeks teha, et ma vahetaksin pikast mängust välja veninud keeltega reketi uue vastu, kuid ma pole tema märguandeid tähele pannud. Nüüd on ta seti kaotamise pärast raevus ja sõimab mind sõnadega, mida ma pole kunagi varem tema suust kuulnud. Seni on ta minuga ikka rahulikult ja viisakalt rääkinud.

Väljakule minnes vahetan ma «nuia» muidugi ära ja võtan uue, värskete keeltega reketi, aga ma olen WCs kuuldud röökimisest ja ropendamisest nii vapustatud, et ei saa esimese kolme geimi jooksul ühtki palli väljakusse. Lõpuks õnnestub mul mäng kuidagimoodi siiski kontrolli alla saada, ma võidan ja jõuan finaali.

Kui ma õhtusöögi ajal Silverilt juhtunu kohta selgitust küsin, räägib ta, et temas on tegelikult koos kaks eri inimest, kaks poolt, ja ta palub, et ma seda teist poolt tähele ei paneks.

Ma püüan teda mõista. Tennis on väga emotsionaalne mäng ja paljud inimesed ei suuda seda vaadates oma tundeid kontrollida. Kuid üks asi ei anna mulle siiski rahu. Rahapuuduse tõttu olen ma sunnitud sellel turniiril Silveriga ühes toas elama. Aga juba esimesel päeval, kui ma parajasti lõunauinakut teen, poeb ta minu voodisse. Ma ei ole Silverisse armunud ja mul pole tema kui mehe vastu õigupoolest mingeid soojemaid tundeid, aga ma lasen sellel siiski sündida. Mu elus pole juba ammu ühtki lähedast inimest olnud. Silveri sõim ja eriti litsiks sõimamine riivab mind seetõttu eriti valusasti.

Kui ma talle seda ütlen, teatab Silver, et ta ei sobi minu treeneriks ja ta sõidab kohe turniirilt minema. Sellega ongi kõik öeldud. Silver võib teha, mida tahab. Mul pole valikut. Ma ei saa iga kahe kuu tagant treenerit vahetada. Asi pole ainult ajakirjanikes ja sponsorites. Ma vajan tippu jõudmiseks head abilist. Silver oskab mind aidata ja ma olen valmis edu nimel kannatama.

* * *

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa. Osta pilet Piletilevist.

* * *

Raamatu «Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel» esmaesitlus on 13. novembril kell 17.00 Tallinnas, Viru keskuse Rahva Raamatus, kus Kaia Kanepi jagab soovijatele autogramme.

Foto: Erakogu
Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles