MotoGP lõppvaatus: kas surve on tõesti suveräänset edu nautiva Marquezi õlul?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Marquez (ees) ja Andrea Dovizioso jagavad Valencias omavahel tänavuse MM-tiitli nimel.
Marc Marquez (ees) ja Andrea Dovizioso jagavad Valencias omavahel tänavuse MM-tiitli nimel. Foto: Vincent Thian/AP

Sel nädalavahetusel saab lõpplahenduse tänavune MotoGP sari. Valencia ringrajale läheb sarja liidrina Marc Marquez, kelle siht on näiliselt lihtne – 11 parema seas lõpetamine tagab talle neljanda MM-tiitli.

Sarja seis enne viimast etappi on lihtne – Marquezi ja Andrea Doviziosot lahutab 21 punkti, mis tähendab, et kui itaallane ei võida või hispaanlane lõpetab vähemalt 11. kohal, on tiitel tema. Kolmekordne maailmameister Jorge Lorenzo arvab aga, et närveerimiseks on rohkem põhjust just Marquezil, vahendab Fox Sports.

«Andrea teab täpselt, mida ta peab tegema. Ta on nutikas sõitja, tunneb tsiklit väga hästi ja olen veendunud, et ta annab endast maksimumi, et olla konkurentsis ja püüda võitu,» selgitas Lorenzo oma Ducati meeskonnakaaslase meelestatust. «Mulle tundub, et Marc on suurema surve all. Ainult Marquez võib tiitli kaotada – kui Dovi eksib, ei muutu mitte midagi.»

Ducati emafirma juht Claudio Domenicaligi rõhutas, et terve tiim on Valencias väljas ainult ühe eesmärgiga – tuua läbi Dovizioso meeskonnale esimene MM-tiitel pärast 2007. aastat. «Me teame, et see on väga keeruline, peaaegu võimatu, aga me läheme siiski Valenciasse selle lootuse ja sihiga. Muudmoodi me ei saagi,» selgitas itaallane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles