Vollehooaeg kogub tuure: Rakvere peab läbirääkimisi Eesti spordisõpradele teada-tuntud leegionäriga

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Krasnevski (vasakul) ja Daniel Maciel moodustasid kolm hooaega tagasi TTÜ-s emotsionaalse duo, kelle abil toodi ülikoolivõistkonnale kolm medalit.
Kirill Krasnevski (vasakul) ja Daniel Maciel moodustasid kolm hooaega tagasi TTÜ-s emotsionaalse duo, kelle abil toodi ülikoolivõistkonnale kolm medalit. Foto: Renārs Buivids

Balti võrkpalliliigas neljandal kohal paiknev Rakvere loodab lähiajal ridu täiendada Valgevene koondise nurgaründaja Kirill Krasnevskiga. 

«Vastab tõele, oleme Kirilliga tõesti läbirääkimisi pidamas,» kinnitas Rakvere peatreener Andres Toode täna Postimehele. «Aga lepingut veel pole. Lõpliku otsuse langetab klubi juhatus.»

30-aastane Krasnevski mängis kolm hooaega tagasi TTÜ-s ning moodustas brasiillasest diagonaalründaja Daniel Macieliga Balti liiga viimaste aegade ühe resultatiivsema leegionäride-duo. TTÜ oli antud hooajal ainus Eesti klubi, kes jõudis kõigis sarjades finaali. Tõsi, kuldmedalit Janis Sirelpuu hoolealused kaela ei saanud – karikavõistlustel teeniti hõbe ning Balti ja Eesti liigas pronks.

Läbirääkimised on niisiis jõudnud lõpusirgele. Initsiatiiv tuli seejuures Krasnevskilt, kes uuris oma endiselt meeskonnakaaslaselt Siim Ennemuistilt, ega Rakvere lisajõudu otsi. Saarlasest temporündaja jagas infot peatreeneriga, kellel oli huvi esimesest hetkest olemas.

«Mina isiklikult Krasnevskit TTÜ ajast eriti ei mäleta, sest olin toona hõivatud muude tegemistega. Mängijad on aga kinnitanud, et ta on inimesena igati normaalne. Ja tema mänguoskustes pole põhjust kahelda – ta on 195 sentimeetrit pikk ja väga kiire. Selline emotsionaalne mängumees on meile täna hädavajalik, kui tahame kõrges mängus püsida,» ütleb Toode.

Mänguaja eest hakkaks Krasnevski Rakveres võitlema eelkõige Tanel Uusküla ja Andris Õunpuuga, kes vedasid meeskonna mullu Balti liiga triumfini. «Kahtlemata tõstaks Krasnevski liitumine meeskonnasisest konkurentsi, aga see on ainult hea.»

Rakvere on alustanud Credit24 Balti liiga hooaega üllatavalt hästi. Seitsmest mängust on kogutud viis võitu, alistatud on seejuures nii Tartu Bigbank kui Läti tipud Riia Tehnikaülikool ja Jelgava.

«Oleme saanud ühe kindla kaotuse Pärnult ja ühe rumala kaotuse Tallinna Selverilt, kus oleksime pidanud 2:0 eduseisul mängu ära otsustama. Tõde selgub meie jaoks paljuski järgmisel nädalavahetusel, kui mängime esmakordselt Saaremaaga. Kes oleks osanud arvata, et nad Pärnut nii kindlalt võidavad? Mina oleksin panused teinud pärnakatele,» lisab Toode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles