Miks võib suhe treeneriga sportlasele ohtlikuks saada?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi ja Silver Karjus.
Kaia Kanepi ja Silver Karjus. Foto: Viktor Burkivski

TENNIS. Kalle Muuli ja Helen Sule kirjutatud raamatus «Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel» avaldas Eesti tipptennisist Kaia Kanepi, kuidas tema kunagine treener Silver Karjus talle voodisse puges. Tuntud Eesti spordipsühholoog Aave Hannus ütles Postimehele, et lähisuhteid sportlaste ja treenerite vahel, kus ühel poolel on selgelt rohkem võimu, ei saa heaks kiita.

«Pean silmas sellist suhet, kus ühel positsioonil on rohkem võimu. Olukorda, kus treeneril on rohkem teadmisi ja oskusi, millega ta on sportlase suhtes võimukamal positsioonil. See muudab sportlasele sellest suhtest keeldumise keeruliseks,» ütles Hannus, kes on ka ise Kanepiga koostööd teinud.

«Näiteks, sportlasel on treener, kes on Eestis saada olevatest parim, ning tal ei ole võimalik oma karjääri ilma treenerile allumata kuidagi edendada. Kui tegu on võimupositsiooniolukorraga ehk kui treener kasutab nõrgemal positsioonil olevat sportlast ära, siis see pole kindlasti okei,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles