Heiko Rannula: lähikuud näitavad, kas peame välismaalt lisajõudu tooma

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Rannula Pärnu meeskonda juhendamas.
Heiko Rannula Pärnu meeskonda juhendamas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alustas tänavust hooaega uue juhtkonna ja paljuski ka uute mängijatega. Klubi peatreneerina jätkava Heiko Rannula sõnul näitavad lähikuud, kas meeskonda on vaja välismaalt täiendust tuua või mitte.

«Hetkel pole veel kindel, kas toome hooaja käigus noorele meeskonnale välismaalt jõudu juurde või mitte,» sõnas Rannula täna Postimehele. «Lähimad kaks kuud annavad vastuse, kas suudame selle meeskonnaga konkurentsis püsida.»

Rannula tunnistab, et hooaja alguses on noor meeskond südika mängu eest küll pigem kiita saanud, ent üksnes headest sõnadest ei piisa.

«Spordis taandub kõik lõpuks ikkagi tulemusele. Võime küll noor meeskond olla, aga kui võite ei hakka piisavalt tulema, peame meiegi muudatusi tegema,» ütleb ta. «Tänapäeval võib välismaalase tuua meeskonda ka väga väikese summa eest. Olen siiski alati olnud selle poolt, et pigem tuua üks hea mängija kui mängida mitme väga odava palluri palkamisega loteriid.»

Enim parandamist vajab juhendaja sõnul hetkel Pärnu kaitsemäng.

«Meie meeskonna nimekirjast ei leia just palju mängijaid, kellel eemalt viskamine oleks lemmiktegevus, ent rünnakul oleme üldjoontes enam-vähem hakkama saanud. Küsimus on kaitses, kus tegutseme päris kohutavalt. Oleme andnud juba mitmed mängud seetõttu ära, et laseme vastastel visata viimasel veerandil 30 punkti.»

Rannula peab hoolikalt selekteerima infot, mida ta mängijatele edastab, sest materjalide ülekülluses ei pruugi hoolealustele midagi meelde jääda.

«Pean vaatama, et noorte ajumaht täis ei saaks,» muigab ta. «Sõltuvalt meeskonnast tuleb otsustada, kui palju suudetakse infot vastu võtta. Korvpallis on palju väikeseid nüansse, mis tulemust määravad, aga vahel peab keskenduma üksikutele asjadele, et mängijatel juhe kokku ei jookseks.»

Seniste mängude põhjal on Rannulale konkurentidest parima mulje jätnud Valga, kes paikneb 5 võidu ja 1 kaotusega liigas teisel kohal.

«Valga peatreeneril Kristaps Zeidsil on õnnestunud leida täpselt sellised mängijad, kes tema stiiliga sobivad. Eesti liiga mängudes on nad hästi õnnestunud, aga olen videost vaadanud ka nende Läti liiga kohtumisi. Seal pole nii head mängupilti näidatud,» lisab Rannula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles